Bečić: Provedimo praznične dane u radosti i svjetlosti Hristovog vaskrsenja

Kako je rekao, živimo u vremenu kada je više nego ikada potrebno sačuvati ljubav prema bližnjima, odbraniti ljudsko dostojanstvo i težiti istini i pravdi
182 pregleda 1 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokrate
Bečić, Foto: Demokrate

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić čestitao je Uskrs sveštenstvu i svim vjernicima koji ovaj, najveći hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

"Neka nas ovaj praznik koji afirmiše duhovnu i moralnu obnovu čovjeka, podstičući na mir, na ljubav, na praštanje, na razumijevanje, na solidarnost i na međusobno poštovanje, podsjeti na nužnost sklada među ljudima i različitim kulturama. Jedino na taj način, kao multietničko i multikonfesionalno društvo, možemo ostvariti napredak i jedino na taj način, najprije u etičkom, a zatim i u svakom drugom pogledu posrnuli sistem u kojem živimo može i sam doživjeti preporod", kazao je Bečić.

Kako je rekao, živimo u vremenu kada je više nego ikada potrebno sačuvati ljubav prema bližnjima, odbraniti ljudsko dostojanstvo i težiti istini i pravdi.

"Kao što su se prije dvije hiljade godina Hristovi učenici i svi ljudi dobre volje radovali pobjedi života nad smrću, tako i mi, polazeći od Uskrsa kao središta hrišćanskog života, provedimo praznične dane u radosti i svjetlosti Hristovog vaskrsenja. Sa željom da praznik provedete u spokoju koji pruža zajedništvo sa porodicom, u dobrom zdravlju, ljubavi i blagostanju, još jednom, srdačno, neka vam je srećan Uskrs", stoji u Bečićevoj čestitki.

Bonus video: