Opština Bar izašla iz "v.d. stanja"

Sekretar za privredu je Sanja Mitrović, koja je od 2007. do 2018. radila u Turističkoj organizaciji, od septembra 2018. do januara ove godine u Opštini Bar bila vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za ekonomiju i finansije, a od januara 2019. v.d. sekretara za privredu
664 pregleda 0 komentar(a)
Opština Bar, Foto: Radomir Petrić
Opština Bar, Foto: Radomir Petrić

Izborom petoro rukovodilaca, Opština Bar i formalno izlazi iz “v.d. stanja”, kako je opozicija ocijenila situaciju u kojoj skoro godinu dana nakon lokalnih izbora nije bilo imenovanja starješina organa u punom mandatu.

Na čelu Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije i dalje je Vido Dabanović, koji je od 2003. do 2007. bio sekretar Sekretarijata za građevinarstvo, od 2007. do 2013. direktor Agencije za investicije i imovinu, a potom vodio resorni sekretarijat.

Sekretar Sekretarijata za uređenje prostora je Nikoleta Pavićević, koja je od 2011. do 2015. bila samostalni savjetnik u Direktoratu za planiranje prostora u MORT-u, gdje je do oktobra 2018. obavljala poslove rukovodioca Direkcije za lokalna planska dokumenta, a od prošlog oktobra do prošle nedjelje bila v.d. sekretara tog Sekretarijata.

Glavni gradski arhitekta je Igor Milošević, koji je do sada radio u AD Luka Bar, “Basketing” DOO, i projektnom arhitektonskom birou DM, odnosno “IMHOTEP DM”. U oktobru prošle godine Milošević je u Opštini zasnovao radni odnos na određeno vrijeme kao glavni arhitekta.

Sekretar za privredu je Sanja Mitrović, koja je od 2007. do 2018. radila u Turističkoj organizaciji, od septembra 2018. do januara ove godine u Opštini Bar bila vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za ekonomiju i finansije, a od januara 2019. v.d. sekretara za privredu;

Sekretar Sekretarijata za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine je Vesko Gvozdenović, koji je u Opštini do sada radio u Agenciji za investicije i imovinu od 2009. do 2015, te u Službi unutrašnje revizije od 2015. i ove godine bio v.d. u tom sekretarijatu.

Okončani su i konkursi za sekretare Sekretarijata za finansije i za lokalnu upravu, a treba da bude raspisan još i konkurs za sekretara Sekretarijata za kulturu, sport i mlade.

Bonus video: