Susreti školaraca Ulcinja i Bara

U sklopu istog projekta koji realizuju NVO "Novi Horizont", Gradska biblioteka Ulcinj i OŠ "Maršal Tito", mali Ulcinjani su prije Ostrosa posjetili Etno muzej u mjestu Draginje kod Vladimira, koji funkcioniše u sklopu udruženja "Kuća naslijeđa"
334 pregleda 0 komentar(a)
Đaci Ulcinja i Ostrosa zajedno, Foto: Privatna arhiva
Đaci Ulcinja i Ostrosa zajedno, Foto: Privatna arhiva

Đaci ulcinjske OŠ “Maršal Tito” posjetili su svoje vršnjake u OŠ "Đerđ Kastrioti Skenderbeg" u Ostrosu, u barskoj Krajini. Susret u sklopu projekta "Djeca Ulcinja – promoteri tolerancije različitosti" za cilj je imao upoznavanje i zbližavanje učenika dvije škole, a mali Ulcinjani su se upoznali i sa kulturno istorijskim naslijeđem Krajine, te sa rezultatima i dostignućima đaka iz Ostrosa koje su postigli uz podršku svojih nastavnika i direktora škole Bećira Berjaševića.

"Ova posjeta je poslužila kao primjer dobre prakse u promovisanju interkulturalnog razumijevanja, tolerancije, socijalne odgovornosti, solidarnosti i brižnosti. Učenici OŠ 'Maršal Tito' bili su u pratnji pomoćnika direktora škole Đura Dabovića i Mahmuta Metanovića, psihološkinje Ardite Kovačević i projektnog tima iz NVO 'Novi Horizont", saopšteno je “Vijestima” nakon druženja mališana iz dvije škole.

U sklopu istog projekta koji realizuju NVO "Novi Horizont", Gradska biblioteka Ulcinj i OŠ "Maršal Tito", mali Ulcinjani su prije Ostrosa posjetili Etno muzej u mjestu Draginje kod Vladimira, koji funkcioniše u sklopu udruženja "Kuća naslijeđa".

Bonus video: