Rekonstruisana sala gimnazije u Tuzima

"Do sada je u saradnji sa TIKA realizovano skoro 100 projekata u obrazovanju", rekao je Šehović
493 pregleda 0 komentar(a)
Nadaju se da će iz sale gimnazije u Tuzima izaći šampioni, Foto: Mps.gov.me
Nadaju se da će iz sale gimnazije u Tuzima izaći šampioni, Foto: Mps.gov.me

U rekonstrukciju sale gimnazije u Tuzima "25. maj" uloženo je oko 110.000 eura.

Ministarstvo prosvjete salu je rekonstruisalo u saradnji sa Turskom razvojnom agencijom (TIKA).

"Do sada je u saradnji sa TIKA realizovano skoro 100 projekata u obrazovanju", rekao je ministar prosvjete Damir Šehović na obilježavanju završetka radova na sali pomenute gimnazije.

Dodao je da je ovaj projekat dokaz da se ministarstvo bavi školskom sportskom infrastrukturom.

Šehović je napomenuo da je u saradnji sa agencijom TIKA urađena i rekonstrukcija u osnovnoj školi "29. novembar" u Dinoši.

"Kada govorimo konkretno o Tuzima, važno je napomenuti i da su u Kapitalnom budžetu predviđena sredstva za školu na Karabuškom polju, a projekat je vrijednosti ne manje od 2 miliona eura. Radovi na vrtiću u Tuzima teku planiranom dinamikom, što znači da će on biti u funkciji do naredne školske godine", rekao je on.

Ambasadorka Turske Songul Ozan kazala je da su "zadovoljni i posvećeni saradnji sa Crnom Gorom".

"Crna Gora je primjer, a njena budućnost je više nego svijetla. Cijenim da ste na izuzetno dobrom putu, a posebno bih naglasila značaj multietničkog sklada koji vlada i nadam se da ćete u najskorijem periodu postati članica EU. Za nas Crna Gora predstavlja simbol prijateljstva. Nadam se da će iz ove sale izaći šampioni", rekla je Ozan.

Iz Ministarstva prosvjete su podsjetili da je u 2018. sa TIKA agencijom rađeno na realizaciji četiri projekta ukupne vrijednosti preko 300.000 eura - rekonstrukcija sale u Gimnaziji u Tuzima, adaptacija i opremanje OŠ u Dinoši, rekonstrukcija i opremanje vrtića "Stara Varoš", te donacija pametnih tabli gimnaziji iz Rožaja.

Bonus video: