Dujović i Savić sačuvali fotelje

2896 pregleda 3 komentar(a)
Dujović, Foto: Savo Prelević
Dujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.04.2019. 21:10h

Mušika Dujović ponovo je izabran je za predsjednika Apelacionog suda dok će se Boris Savić ponovo rukovoditi Višim sudom u Podgorici. To je odlučio Sudski savjet.

U saopštenju objavljenom na sajtu dodaje se i da je Savjet za predsjednika Višeg suda u Bijelom Polju izabrao Milana Smolovića dok je za sudiju Vrhovnog suda izabrana Snežana Aleksić, dosadašnja sutkinja Višeg suda u Podgorici. Ona će svečanu zakletvu položiti 6. maja.

"Savjet je takođe, donio odluku za izbor pet kandidata za sudije u sudovima za prekršaje i to: Slavica Filipović, Radoš Marinković, Jelena Mišković, Vukajlo Smolović i Lidija Đukanović. Savjet je dao saglasnost na broj utvrđenih radnih mjesta Predlogom pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Osnovnog suda u Nikšiću", piše u saopštenju.

Savjet je donio Odluku da se raspišu javni oglasi za izbor predsjednika Vrhovnog suda i predsjednike osnovnih sudova u Nikšiću, BIjelom Polju, Pljevljima i Danilovgradu, kao i oglas za izbor jednog sudije Višeg suda u Bijelom Polju.

Takođe, donijeta je odluka da se raspiše interni oglas za izbor sudije Višeg suda u Podgorici, i oglas za izbor deset kandidata za sudije osnovnih sudova.

Bonus video: