NVO sektor: DPS nastavlja ofanzivu na nezavisnost RTCG

"DPS je čvrst u namjeri da i ovu instituciju koja je počela pokazivati znake samostalnosti vrati pod svoju kontrolu"
84 pregleda 2 komentar(a)
RTCG, TVCG, Foto: Arhiva "Vijesti"
RTCG, TVCG, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.03.2018. 16:32h

Smjena Vladimira Pavićevića i izbor Ivana Jovetića za novog predsjednika Savjeta RTCG, nastavak je političke ofanzive Demokratske partije socijalista (DPS) na nezavisnost RTCG, ocijenili su izvršna direktorka Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) Ana Novaković, izvršna direktorka Centar za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević, predsjednik UO Institut alternativa (IA) Stevo Muk i predsjednik UO Centar za monitoring i istraživanja (CEMI) Zlatko Vujović.

"Na prvoj sjednici uz učešće novih članova Savjeta RTCG, Ivana Jovetića i Gorana Sekulovića, realizovan je partijski zadatak i na čelo javnog servisa doveden nekadašnji član Komisije DPS-a za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije. Ovim je zaokružena druga faza preuzimanja RTCG započeta smjenom nepodobnih članova Savjeta Nikole Vukčevića i Gorana Đurovića i dovođenjem partijskih saradnika Pajovića, Jovetića i Sekulovića. DPS je čvrst u namjeri da i ovu instituciju koja je počela pokazivati znake samostalnosti vrati pod svoju kontrolu. Ni dobronamjerni pozivi vlada država partnera Crne Gore, više puta saopšteni javno i diplomatskim kanalima, nisu urodili plodom, a DPS je, kao što smo i najavili, odlučio da svoj naum realizuje do kraja", navodi se u saopštenju.

Dodaju da izražavaju zabrinutost da će se proces preuzimanja RTCG dovesti do kraja razrješenjem generalne direktorke Andrijane Kadije i direktora Televizije Vladana Mićunovića.

"Umjesto da proširuju medijske slobode i jačaju nezavisnost javnog servisa, a crnogorske vlasti ovim jasno pokazuju da ne žele da demokratizuju društvo, ali i da nema sumnja da žele da uspore proces pregovora", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: