Kompanija Nikole Pekovića prikazala zaradu od 18 hiljada eura

Peković je prije godinu i po priznao u jednom od intervjua srbijanskim medijima da on stoji iza budvanske firme „Top Hill”, navodeći da ju je kupio na licitaciji jer je bila u stečaju. U Centralnom registru privrednih subjekata firmu „Top Hill“ osnovala je ofšor kompanija „Domino investment“ sa Maršalskih ostrva
4577 pregleda 2 komentar(a)
Diskoteka Top Hill u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Diskoteka Top Hill u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Kompanija „Top Hill“ koja gazduje najpopularnijim diskotekama na crnogorskom dijelu Jadrana kotorskim „Maximusom“ i budvanskim „Top Hillom“, zvanično vlasništvo bivšeg košarkaša Nikole Pekovića, prošlu godinu završila je dobitkom od samo 18.242 eura, što je duplo manje nego 2017.

Tako je prikazano u finansijskom izvještaju koji je ova firma nedavno predala Poreskoj upravi Crna Gore.

Da im ni 2018. nije bila berićetna svjedoči i podatak da su godinu ranije završili sa pozitivnim neto rezultatom od 33 hiljade eura. Deset puta više firma je bolje poslovala 2016. kada je zaradila 214.841 euro, dok su 2015. završili sa dobitkom od 349 hiljada eura. Imovina „Top Hilla“, kako stoji u izvještaju, je procijenjena na tri miliona eura i odnosi se na poslovne prostore koje kompanija ima u vlasništvu u kotorskoj Citadeli, gdje se nalazi „Maximus“.

Firma ima dugoročne kreditne obaveze od 1,9 miliona eura. Poslovni prihodi firme prošle godine bili su 1,7 miliona eura, dok su poslovni rashodi bili 1,6 miliona eura.

Peković je prije godinu i po priznao u jednom od intervjua srbijanskim medijima da on stoji iza budvanske firme „Top Hill”, navodeći da ju je kupio na licitaciji jer je bila u stečaju. U Centralnom registru privrednih subjekata firmu „Top Hill“ osnovala je ofšor kompanija „Domino investment“ sa Maršalskih ostrva.

„Top Hill“ je avgustu 2016. postao vlasnik „Maximusa“, koji je prethodno sudski izgubila Zoja Dudić, udovica ubijenog Dragana Dudića Frica.

Vrhovni sud je odbio je kao neosnovanu reviziju Dudićeve, koja je tražila poništenje presuda Osnovnog i Višeg suda, kojima je odlučeno da poslovni prostori ostaju u vlasništvu Hipo Alpe Adria lizinga.

Bonus video: