Lijep gest barskih rotarijanaca: Penzionerima renovirali teren za boćanje

Iz Rotari kluba Bar su saopštili da su uočili da teren za boćanje u vlasnišvu Udruženja penzionera Bara propada, "i da takav ruži grad", pa su uz saglasnost rukovodstva Udruženja penzionera odlučili da ga renoviraju i da mu vrate funkcionalnost
488 pregleda 0 komentar(a)
Teren za boćanje, Foto: Privatna arhiva
Teren za boćanje, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.04.2019. 21:56h

Akcijom Rotari kluba Bar, renoviran je dugo vremena zapušteni teren za boćanje u vlasništvu Udruženja penzionera Bara.

Nakon uspješnog završetka svih radova i nabavke kugli za boćanje, na prigodnoj svečanosti Rotari klub Bar je teren predao na korišćenje Udruženju penzionera Bara ispred kojeg se na ovom lijepom gestu zahvalio predsjednik Iso Matezić, ističući da je ovo "od izuzetne važnosti za rekreaciju penzionera i drugih zainteresovanih građana Bara".

Istom prilikom, penzioneri i rotarijanci su dogovorili da uz pomoć boćara Budve i Tivta za Barane organizuju "Školu boćanja" koja će doprinijeti popularizaciji ovog lijepog sporta.

Iz Rotari kluba Bar su saopštili da su uočili da teren za boćanje u vlasnišvu Udruženja penzionera Bara propada, "i da takav ruži grad", pa su uz saglasnost rukovodstva Udruženja penzionera odlučili da ga renoviraju i da mu vrate funkcionalnost.

"Uz pomoć preduzeća Komunalne djelatnosti DOO, teren i njegova okolina očišćeni su od smeća i šuta, obavljeno je unutrašnje opšivanje debelim daskama koje su kasnije obložene gumom, a teren je ispunjen većom količinom pijeska odgovarajuće granulacije nakon čega je ručnim valjkom utaban teren. Ofarbana je ograda, i okresana živa ograda uz teren, i nakon nabavke propisanih kugli, teren je bio spreman za predaju penzionerima. Rotari klub Bar će u okviru svojih mogućnosti i ubuduće realizovati slične projekte i raditi na tome da stalno doprinosi zajednici", saopšteno je "Vijestima" iz Rotari kluba Bar.

Bonus video: