Na durmitorskim jezerima otvorena sezona ribolova

416 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa Vražijeg jezera, Foto: Obrad Pješivac
Detalj sa Vražijeg jezera, Foto: Obrad Pješivac

Otvaranju sezone ribolova, danas na durmitorskim jezerima, prisusvovalo je više od 50 zaljubljenika udice. Na Crnom, kojim gazduje NP „Durmitor“, oko dvadeset a ostali su se koncentrisali na tri jezera kojim gazduje Sportsko ribolovni fly fishing klub "Budućnost" iz Podgorice.

Na Crnom i Vražijem jezeru odvijao se klasičan ribolov vještačkim mamcem dok se ne Ribljem i Zminičkom koja su proglašena mušičarskim revirima pecalo po sistemu “Uhvati i pusti”

Ovog puta na sezonu ribolova otvorili su uglavom crnogorski ribolovci. Bilo je i nekoliko Beograđana. Na Crnom jezeru pecalo se desnom obalom jezera, gledano sa prilaznog puta, koja je ribolovcima draža zbog većeg prostora i boljeg izbora pozicija za zabacivanje mamaca. Cijele obale Vražijeg, Ribljeg i Zminičkog jezera bile su na raspolaganju ribolovcima koji su ipak, vodeći se znanjem, opremom i iskustvom, birali bolje pozicije

Onim koji su pecali na Crnom odgovaralo je to što je vodostaj nizak jer još uvijek nije došlo do „pucanja čelina“, otapanja snijega u Durmitoru i punjenja basena jezera.

Kako je ko prošao tokom prvog ribolovnog dana znaće se oko 19 časova kada se udice pakuju u rance. Ipak, istuču da im je važno da su se posle duge pauze ponovo susreli i družili tokom bavljenja omiljenim sportom. Njihova sretanja na durmitorskim vodama trajaće se do 01. oktobra kada se sezona završava.

Bonus video: