Otvoren Podgorički proljećni pazar

Manifestacija će trajati do 21. maja, Dana nezavisnosti, a tokom trajanja pazara će biti obilježeni i ostali značajni istorijski datumi
1290 pregleda 1 komentar(a)
Sa otvaranja, Foto: PG Biro
Sa otvaranja, Foto: PG Biro
Ažurirano: 02.05.2019. 09:19h

Podgorički proljećni pazar, koji će trajati do 21. maja, otvoren je sinoć na Trgu nezavisnosti uključivanjem dekorativne rasvjete.

Zamjenica gradonačelnika, Slađana Vujačić, izrazila je zadovoljstvo otvaranjem i početkom manifestacije i istakla da je on ujedno i praznični jer počinje 1. maja, na Međunarodni praznik rada, a završava se 21. maja, na Dan nezavisnosti Crne Gore, dodajući da će tokom trajanja pazara biti obilježeni i ostali značajni istorijski datumi.

„Ono što je novina na ovom parazu jeste sadržajniji kulturno-umjetnički i zabavni program, ali i značajno bogatija ponuda u prodajnim objektima. Očekuju nas i brojne druge novine i sadržaji kao što je knjižara sa čitaonicom, zelena pijaca, igrališe za djecu, a u saradnji sa Filmskim centrom organizovaćemo prikazivanje filmova na otvorenom“, saopštila je zamjenica gradonačelnika.

Ona je istakla da je zbog velikog interesovanja građana da se na Trgu nezavisnosti ponovo organizuje manifestacija slična novogodišnjoj, gradska uprava donijela odluku da organizuje Podgorički proljećni pazar, dodajući da i u narednim mjesecima građane i sve posjetioce Podgorice očekuju brojne kulturne manifestacije i događaji.

„Imamo ambiciju da nastavimo sa ovakvim i sličnim manifestacijama i u tom cilju smo pripremili kalendar kulturnih dešavanja tako da ćemo i tokom narednih mjeseci kontinuirano organizovati brojne manifestacije i događaje koje će doprinijeti sadžajnijem i kvalitetnijem životu naših građana“, zaključila je Vujačić.

Bonus video: