Bar: Betoniraće i zatvoriti kanal

1406 pregleda 0 komentar(a)
Sređivanje kanala od Doma zdravlja do marine, Foto: Radomir Petrić
Sređivanje kanala od Doma zdravlja do marine, Foto: Radomir Petrić

U sklopu investicionih aktivnosti u Baru, u užem gradskom jezgru, u toku su radovi na regulaciji bujičnog potoka od Doma zdravlja prema moru.

Radovi na betoniranju i zatvaranju korita kanala koji prolazi pored zgrade “Crnotravca” i „Tropikane“ vrijedni su oko 60.000 eura. Nakon njihovog završetka, očekuje se da prestane dosadašnji višegodišnji problem - neprijatan miris iz kanala zbog stajaće vode.

Ovu i ostale opštinske investicije na Topolici vodi Sekretarijat za imovinu, zastupanje i investicije, iz kojeg su najavili i uređenje prostora oko zgrade Gimnazije i njenog sportskog terena, i skori početak radova na izgradnji novog mosta na Reni, na raskrsnici ulica Branka Čalovića i Maršala Tita, prema novoj višespratnici “Zetagradnje”.

Najavljena vrijednost gradnje mosta biće oko 135.000 eura. Inače, za taj prostor je u toku izrada projektne dokumentacije za fontanu u Spomen parku, na mjestu bivšeg fašističkog koncentracionog logora.

Iz opštinskog Sekretarijata su najavili i skori kraj rekonstrukcije i asfaltiranja 410 metara saobraćajnice pored “Mesoprometa” i buvlje pijace, ka Institutu za suptropske kulture i Srednjoj stručnoj školi.

U ulici Jovana Tomaševića ispred zgrade “Tehnoprometa”, te kod ‘Zgrade lordova’, postavljene su nove pješačke podloge i taktilne staze za lica sa oštećenim vidom dužine120 metara, a zaštićene su i zelene površine. R.P.

Bonus video: