"Mostovi spajaju ljude": Da se skrene pažnja na ljepotu i potencijal kanjona i mosta na Tari

1211 pregleda 0 komentar(a)
Danas na mostu, Foto: Obrad Pješivac
Danas na mostu, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 11.05.2019. 14:05h

Most na Tari i njegova okolina bili su prostor na kome su se danas organizovala brojna dešavanja jedanaeste po redu, turističko-promotivne, ekološke i kulturno-zabavne manifestacije „Mostovi spajaju ljude“.

Od 12 časova na tom prostoru defilovale su mažoretke iz Tivta. Nastupio je KUD „Volođa“ iz Pljevalja spletom igara i pjesama, vokalni solisti,recitatori, pjesnici i satiričari. Uljepšali su je mažoretke „Modesta“ iz Tivta i i izložba rukotvorina.

Član organizacionog odbora manifestacije Miloje Kljajević kaže da je ovim otvorena turistička sezona na sjeveru Crne Gore.

"Ima za cilj da posjetiocima dodatno približi svo bogatstvo tog prostora, ljepote i turističke potencijale kanjona i mosta na Tari. Ujedno i da pokaže rukotvorine domaće radinosti i posjetiocima ponudi proizvode vrijednih domaćica iz ovih krajeva", kaže Kljajević

"Nastojimo da još više skrenemo pažnju na to područje, jedan od najvrjednijih turističkih potencijala sjevera naše države. Počeli smo prije 11 godina kada je na ovom prostoru postojao devastirani motel, kafana i jedna trafika a sada je tu obilje turističke ponude. Ispunjen je cilj a to je da animiramo lokalno stanovništvo da se posvete turističkoj privredi. Zadovoljni smo postignutim na tom planu", kaže Emina Kriještorac iz pljevaljske Turističke organizacije.

Most na Tari, dug 365 a na najvisočijem luku visok oko 150 metara, predstavlja najopsjećeniju destinaciju u NP „Durmitor“. To se vidjelo i tokom trajanja manifestacije koja je, uz obilje jedinstvenih kadrova, predstavljala dodatan prilog za objektive brojnih turista među kojima su najbrojniji već tradicionalno gosti iz Kine.

Uz podršku MORT-a, organizatori manifestacije bili su NVO „Tara“ iz Đurđevića Tare, Turističke organizacije Pljevalja i Žabljaka i Nacionalna turistička organizacija.

Bonus video: