NP Crne Gore: Do jezera smo vozili stare i nespremne konzule

"Javno preduzeće ističe da će tokom ljetnje turističke sezone, kada se očekuje povećani pritisak posjetilaca, NP Durmitor na najodgovorniji način, uvažavajući samo opravdane zahtjeve, vršiti propust vozila ka Crnom jezeru"
2337 pregleda 3 komentar(a)
Autobus prije par dana na obali Crnog jezera, Foto: Privatna arhiva
Autobus prije par dana na obali Crnog jezera, Foto: Privatna arhiva

Iz Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore reagovali su na tekst “Podižu rampu i turiste autobusima voze do Crnog jezera”, objavljen u “Vijestima” 9. maja.

“Vijesti” njihovo reagovanje prenose integralno:

“Kada je riječ o glavnom i najfrekventnijem ulaznom-kontrolnom punktu ka Crnom jezeru, Nacionalni park reguliše saobraćaj na istom, na najbolji mogući način, napominjući da je potrebno, u iznimnim okolnostima, obezbijediti prolaz vozila ka Crnom jezeru u slučajevima kada se procijeni da ista zbog veoma loših vremenskih uslova, odnosno kišnog vremena kakvo je bilo ovih dana, neće ometati boravak ostalih korisnika prostora Parka ili kada je u pitanju prevoz posjetilaca određene starosne dobi.

Dana 07. maja 2019. godine grupi od 40 počasnih konzula u Crnoj Gori koji su bili u posjeti Nacionalnom parku Durmitor, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i NTO CG, je omogućen povratak autobusom sa Crnog jezera iz opravdanih razloga: veoma loših vremenskih uslova, te fizičke nespremnosti i starosne dobi pojedinih učesnika grupe.

Imajući u vidu značaj posjete predstavnika diplomatskog kora u cilju promocije turizma zasnovanog na prirodi i uvažavajući gore navedene okolnosti, JPNPCG smatra da ni na koji način nije napravljen propust u organizaciji toga dana.

Isto tako, Javno preduzeće ističe da će tokom ljetnje turističke sezone, kada se očekuje povećani pritisak posjetilaca, NP Durmitor na najodgovorniji način, uvažavajući samo opravdane zahtjeve, vršiti propust vozila ka Crnom jezeru. Takođe poziva sve turističke poslenike da u svojim narednim aktivnostima pruže maksimum u zajedničkom djelovanju ka istovjetnom cilju - odvijanju uspješne turističke sezone u NP Durmitor i Žabljaku tokom koje će se svi aktuelni problemi rješavati u duhu pozitivne saradnje i pronalaženja najefikasnijih rješenja”, piše u reagovanju koje potpisuje PR služba JP NPCG.

Odgovor novinara biće objavljen u nedjelju

Bonus video: