Perović: Predlogom Studentskog parlamenta nije ugrožen proces nastave

Iz SPUCG su kazali kako smatraju da je sa organizacijom ispita za studente koji su se prijavili za neki od Work and Travel programa u SAD, potrebno početi već u četvrtak, 23. maja
731 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Rektorata, Foto: UCG
Zgrada Rektorata, Foto: UCG
Ažurirano: 19.05.2019. 20:44h

Predlogom Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG) nije ugrožen proces nastave na tom Univerzitetu, kazala je prorektorka za nastavu UCG, prof. dr Đurđica Perović.

Iz Studentskog parlamenta su ranije kazali kako smatraju da je sa organizacijom ispita za studente koji su se prijavili za neki od Work and Travel (WAT) programa u SAD, potrebno početi već u četvrtak, 23. maja i da nije potrebno čekati ponedjeljak, 27. maj.

"Prethodnih dana spekulisalo se bespotrebno oko navodnih ukidanja ispitnih predrokova što nije tačno. Naime, Univerzitet Crne Gore je uvijek imao senzibiliteta za potrebe svojih studenata pa i sada. Obraćanje univerzitetskim jedinicama je bio poziv na poštovanje Zakona, Statuta, Pravila studiranja, preciznije na transparentnost ispitnih aktivnosti, posvećenosti jednakosti prema svim našim studentima. Cijeneći zahtjeve i razumijevanje Studentskog parlamenta UCG, koji se po prvi put obratio sa legitimnim zahtjevom i u svom obraćanju konkretizovao da se nakon praznika Povodom dana nezavisnosti Crne Gore otpočne sa realizacijom ispitnih rokova, cijenim u mjeri mogućeg. Poštujući opravdanost zahtjeva SPUCG, po mom mišljenju je ova bespotrebna situacija skinuta sa dnevnog reda", kazala je Perović.

Bonus video: