Studentski parlament: Ranije početi sa ispitima, izaći u susret studentima

"Na ovaj način će se izaći u susret studentima i u najkraćim mogućim rokovima, a poštujući zakonske propise, riješiti ovo pitanje u interesu naših koleginica i kolega", ističu iz SPUCG
798 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: UCG
Ilustracija, Foto: UCG

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (SPUCG) je stava da je sa organizacijom ispita za studente koji su se prijavili za neki od Work and Travel (WAT) programa u SAD, potrebno početi već u četvrtak, 23. maja i da nije potrebno čekati ponedjeljak, 27. maj, saopšteno je iz krovne studentske organizacije.

"Na ovaj način će se izaći u susret studentima i u najkraćim mogućim rokovima, a poštujući zakonske propise, riješiti ovo pitanje u interesu naših koleginica i kolega", ističu iz SPUCG.

Kako navode, studentski povjerenici na svih 19 jedinica UCG već prikupljaju prijave studenata koji su se prijavili za WAT programe u SAD, a kako bi riješili pitanje ispitnih rokova za te studente, u komunikaciji sa nadležnim tijelima UCG.

"Još jednom pozivamo studente da se prijave povjerenicima na svojim fakultetima, uz najavu da ce za rješenje tog pitanja tražiti hitan odgovor fakulteta i Univerziteta", navode iz SPUCG.

Nastava na organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore završava se, podsjećaju, nakon državnog praznika - Dana nezavisnosti, 21.maja.

Bonus video: