Barski srednjoškolci nagrađeni za kristale

U kategoriji rast kristala neorganske soli pobjedničku ekipu čine Damjan Ranitović, Sara Mijović i Aleksandra Božović, a u kategoriji rast kristala organske soli, u nagrađenom timu su Lejla Perazić, Ćamila Bajramović i Iva Čobrenović
632 pregleda 0 komentar(a)
Nagrađeni srednjoškolci iz Bara sa mentorkom, Foto: Privatna arhiva
Nagrađeni srednjoškolci iz Bara sa mentorkom, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.05.2019. 17:58h

Na nagradnom konkursu "Ljepota kristala" učenici II-6 odjeljenja farmaceutskog smjera barske Srednje stručne škole postigli su veliki uspjeh.

U konkurenciji 82 učeničke ekipe u dvije kategorije, osvojili su dvije druge nagrade. U kategoriji rast kristala neorganske soli nagrađenu ekipu čine Damjan Ranitović, Sara Mijović i Aleksandra Božović, a u kategoriji rast kristala organske soli, u nagrađenom timu su Lejla Perazić, Ćamila Bajramović i Iva Čobrenović.

Ističući da je radove ocjenjivao stručni žiri Zavoda za metrologiju i Hrvatske udruge kristalografa, mentor ovih učenika i profesorica hemije u Srednjoj stručnoj školi mr Tanja Kragulj istakla je da je cilj konkursa, koji je prvi put organizovan u Crnoj Gori, bio da afirmiše nauku, „konkretno hemiju“.

"Cilj je bio i da se kod učenika stvori pozitivan stav prema nauci, i da se oni podstaknju na samostalan rad i aktivnosti koje proširuju nastavni plan i program. Ocjenjivani su masa, bistrina, oštrina ivica kristala, i uredno vođenje laboratorijskog dnevnika", dodala je Kragulj.

Bonus video: