Zatvorsku kaznu služi 11 maloljetnika

Od 11 maloljetnika, kako su saopštili iz Uprave, sedam je osuđeno na kaznu maloljetničkog zatvora, prema tri osobe izrečena je vaspitna mjera upućivanje u ustanovu zavodskog tipa, a jednom maloljetniku je određena mjera pritvora
622 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) na izdržavanju zatvorske kazne nalazi se 11 maloljetnika, a novi objekat koji je namijenjen za smještaj tih lica biće pušten u rad nakon povećanja kadrovskih kapaciteta.

Od 11 maloljetnika, kako su saopštili iz Uprave, sedam je osuđeno na kaznu maloljetničkog zatvora, prema tri osobe izrečena je vaspitna mjera upućivanje u ustanovu zavodskog tipa, a jednom maloljetniku je određena mjera pritvora.

Iz Uprave su naglasili da su maloljetnici kojima je izrečena kazna maloljteničkog zatvora ili vaspitna mjera upućivanje u ustanovu zavodskog tipa smještaju odvojeno od punoljetnih osoba u organizacionoj jedinici u okviru Kazneno-popravnog doma Podgorica, odnosno u organizacionoj jedinici Istražni zatvor Podogrica ukoliko im je određena mjera pritvora.

Iz Uprave su agenciji MINA kazali da se nakon sprovođenja postupaka zasnivanja radnih odnosa u UIKS očekuje da će se stvoriti uslovi za puštanje u rad novog objekta koji je namijenjen za smještaj maloljetnika.

“Vlada je usvojila novi Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kojim je predviđeno povećanje sistematizovanih radnih mjesta, a budžetom za ovu godinu obezbijeđen je novac za zaposlenje 25 novih izvršilaca i 20 pripravnika”, naveli su iz tog organa.

Iz Uprave su kazali da raspolažu stručnim kadrom koji realizuje tretman i pruža psihosocijalnu podršku maloljetnim licima koja su smještena u UIKS-a i koji će navedene poslove raditi i po premještaju maloljetnika u adaptiranom dijelu zatvora koji je namijenjen za njih.

Bonus video: