MZ Župa donirala dvorišni mobilijar vrtiću u Zagradu

U vrtiću, gdje borave djeca iz Zagrada i Oblatna, nalazi se 18 mališana uzrasta od dvije do šest godina
666 pregleda 1 komentar(a)
Danas u Župi, Foto: Svetlana Mandić
Danas u Župi, Foto: Svetlana Mandić

Mjesna zajednica (MZ) Župa nikšićka donirala je dvorišni mobilijar vrtiću u Zagradu, u Župi, koji funkcioniše u sklopu vrtića "Mačak" u Mioljem Polju, a koji je otvoren u novembru 2017.godine.

Predsjednik MZ, Dragoljub Radulović, kazao je da će oni već nekoliko godina sprovode aktivnosti da najmlađem naraštuju u Župi obezbijede što bolje uslove za život, kako ni u jednom segmentu ne bi zaostajala za djecom iz gradskih sredina.

„Na ovaj način šaljemo dobru poruku da ruralna mjesta treba da žive i da su djeca naša budućnost. Poklonili smo tobogan, klackalice i ljuljaške i nadamo se da će ovaj mobilijar omogućiti da djeci u ovom vrtiću dani budu što zanimljiviji“, poručio je Radulović.

Mjesna zajednica je prije dvije godine identičan mobilijar poklonila u vrtiću u Mioljem Polju, a PR Javne predškolske ustanove (JPU) „Dragan Kovačević“, Jelena Marković, kazala je da je ovo samo jedan u nizu događaj koji potvrđuje uspješnu saradnju sa MZ Župa i da se nada da će tako biti i ubuduće.

„Ovaj dvorišni mobilijar će umnogome poboljšati uslove za rad i omogućiti da djeca borave što više na čistom vazduhu i da se bave fizičkim aktivnostima, a znamo koliko je to bitno za njihov psiho–fizički razvoj“, kazala je Marković.

U vrtiću, gdje borave djeca iz Zagrada i Oblatna, nalazi se 18 mališana uzrasta od dvije do šest godina.

Bonus video: