Najljepše naslikali učenici sa Vidrovana

990 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa takmičenja malih likovnjaka, Foto: Svetlana Mandić
Detalj sa takmičenja malih likovnjaka, Foto: Svetlana Mandić

Pobjednik opštinskog takmičenja malih likovnjaka, u organizaciji Dječjeg saveza, je tročlana ekipa iz Osnovne škole “Ivan Vušović” sa Vidrovana u sastavu Maša Tomanović, Nikolina Janjušević i Maša Jovović, pod mentorstvom profesora Saše Đikanović.

Drugo mjesto dijele ekipe škola “Braća Ribar”, Vasilije Giljen, Anja Bojanić i Nikolina Vujović, mentora Vuka Nikolića i Jovana Kešeljević, Darinka Živković i Marija Vuković iz škole “Braća Labudović”, čiji je mentor Marija Zeković.

I treće mjesto su podijelile dvije ekipe – Mia Karović, Nikola Milović i Staša Mudreša, iz “Luka Simonović”, mentorke Budimirke Dubretić i Nikolina Ćetković, Aleksandra Lalatović i Andrea Karadžić iz Ozrinića, škola “Radoje Čizmović”, mentora Ivana Božovića.

Specijalne nagrade dobili su učenici škola “Olga Golović” i “Dušan Bojović” i njihove mentorke, Milojka Pejović, Irena Šućur i Natalija Tijanić.

Prema riječima sekretara Dječjeg saveza, Ratke Radunović, takmičili su se učenici iz 12 nikšićkih osnovnih škola.

„Osam škola je došlo sa po dvije ekipe, a četiri škole su imale po jednu ekipu. Nadamo se da će Centar za socijalni rad obezbijediti ljetovanje za prve tri ekipe, kao što je to uradio i prošle godine”, kazala je Radunović.

Takmičenje se održalo u Sportskom centru.

Bonus video: