Bijelo Polje: Maskenbalom otvoren Festival fantastične književnosti

U okviru programa sjutra će na gradskom trgu biti održani Mini sajam knjiga, na kojem će pored izdanja objavljenih u okviru Refestikona i objavljenih knjiga JU Raktovićeve večeri poezije prestaviti knjižare “Student” i “Merkator”
441 pregleda 0 komentar(a)
Sa maskenbala, Foto: Jadranka Ćetković
Sa maskenbala, Foto: Jadranka Ćetković

Maskenbalom učenika osnovnih škola danas je u Bijelom Polju zvanično otvoren Festival fantastične književnosti, sedmi po redu.

Osnivač festivala i urednik Radija Bijelo Polje, Dragić Rabrenović, kazao je da su mališani na poseban način dali pečat ovoj kuluturnoj manifestaciji.

“Tema „Zmajevi i princeze“ bila je jako inspirativna i za mališane, što su pokazli svojim maskama, tako da se zmaj koji spava u pećini budi ovih dana u Bijelom Polju. Ovogodišnji REFESTICON smo upravi želejli da otvorim maskenbalom, kako bi i naše najlmađe sugrađane uključili u program “, kazao je Rabrenović.

U okviru programa sjutra će na gradskom trgu biti održani Mini sajam knjiga, na kojem će pored izdanja objavljenih u okviru Refestikona i objavljenih knjiga JU Raktovićeve večeri poezije prestaviti knjižare “Student” i “Merkator”.

VII Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON, koji organizuje Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje, trajaće do 10. juna, a okupiće goste iz čak osam država, među kojima i iz Italije i Rumunije..

Bonus video: