Zaposleni u Bolnici Meljine danas nastavili protest

Povremene blokade računa Bolnice, te kašnjenje u isplatama zarada i opšta neizvijesnost čine situaciju nepodnošljivom, navedeno je u dopisima.
1112 pregleda 0 komentar(a)
Protesti u Meljinama, Foto: Slavica Kosić
Protesti u Meljinama, Foto: Slavica Kosić

“Rješavanje statusa bolnice i redovno izmirenje plata”, zahtjev je zaposlenih u Opštoj bolnici Meljine koji su se nakon sedam dana pauze, okupili ispred kapije ustanove na jednosatnom protestu.

Predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak je kazala da su dopis u kome traže pomoć u rješavanju brojnih problema poslali premijeru Dušku Markoviću i ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću i zatražili sastanak sa njima kako bi u direktnom razgovoru našli zajedničko rješenje.

„Upoznati smo i sa administrativnim problemima u vezi sa privatizacijom Bolnice, kao i sa vašim dosadašnjim naporima da Bolnica ostvari kontinuitet u radu. Međutim, povremene blokade računa Bolnice, te kašnjenje u isplatama zarada i opšta neizvijesnost čine situaciju nepodnošljivom“, navedeno je u dopisima.

Drobnjak je kazala da će odgovor čekati do srijede (5. juna), a ako do tada ne dobiju odgovore radikalizovaće proteste i sa građanima najaviti novo okupljanje.

Ona je kazala da se situacija u Bolnici stabilizovala nakon deblokade računa, jer su uplaćene dvije plate zaposlenima, obezbijeđeni ljekovi i medicinski materijal, nabavljen je kiseonik za barokomoru i reagensi za laboratoriju, te sva odeljenja funkcionišu bez problema.

"Bolnica ima neophodan kadar koji bi u sezoni, zbog povećanog obima posla, ipak trebalo pojačati", navela je Drobnjak.

U građanskoj peticiji čije je potpisivanje u toku traži se da “Opšta bolnica Meljine bude bude zadržana kao medicinska ustanova i da uđe u sistem javnog zdravstva Crne Gore”.

Inicijativu je do sada podržalo oko 500 građana.

Bonus video: