Bečić: Bajram Crnu Goru potvrđuje kao zajednicu konfesionalnih različitosti

"Sklad među pripadnicima različitih konfesija u Crnoj Gori predstavlja njeno bogatstvo i ono što vijekovima determiniše njen identitet", naveo je Bečić
686 pregleda 2 komentar(a)
Bečić, Foto: Savo Prelević
Bečić, Foto: Savo Prelević

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, Aleksa Bečić je građankama i građanima - vjernicima islamske vjeroispovijesti, čestitao Ramazanski bajram.

"Ramazanski bajram praznik je koju Crnu Goru potvrđuje kao zajednicu konfesionalnih različitosti, dok način njegovog praznovanja naglašava sklad i toleranciju koje se među građanstvom Crne Gore oduvijek spontano i prirodno njeguju. Sklad među pripadnicima različitih konfesija u Crnoj Gori predstavlja njeno bogatstvo i ono što vijekovima determiniše njen identitet", naveo je Bečić.

Dodao je da takav identitet zajedništva u Crnoj Gori predstavlja temelj na kojem Demokratska Crna Gora gradi i gradiće svaku svoju viziju naše države u budućnosti.

"Uvjeren sam da sve veći broj građana Crne Gore uviđa opravdanost i svrsishodnost takve misije Demokrata, jer Crna Gora mora nastaviti da unapređuje karakter države koji je utemeljen u njenom multietničkom i multikonfesionalnom biću. U nepokolebljivom uvjerenju da se neumitno približava dan kada ćemo, lišeni nerazumnih podjela i trauma iz prošlosti, svi zajedno biti usredsređeni na stvaranje kvalitetnijeg društvenog ambijenta za pripadnike svih konfesija i nacija u Crnoj Gori, još jednom, srdačno, želim srećan Ramazanski bajram", zaključuje se u čestitki.

Bonus video: