Zenka: Bajram da sve ljude podsjeti na važnost razumjevanja, dobrote i solidarnosti

360 pregleda 0 komentar(a)
Zenka, Foto: Savo Prelević
Zenka, Foto: Savo Prelević

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, ministar Mehmet Zenka čestitao je Bajram reisu Rifatu Fejziću i svim vjerskim službenicima islamske zajednice u Crnoj Gori, kao svim pripadnicima/ama islamske vjere.

"Nakon mjesec dana odricanja i suzdržavanja, želim Vam da Ramazanski bajram dočekate čiste duše i srca i da poruku radosti i sloge širite svakodnevno.Tokom bajramskog praznika muslimanski vjernici posjećuju i čestitaju praznik svojim najmilijima, rođacima, komšijama i prijateljima. Neka ovaj veliki praznik sve ljude podsjeti na važnost razumjevanja, dobrote i solidarnosti, a u svaki dom unese mir i ljubav", navodi se u Zenkinom čestitki.

Dodaje da želi da dani nastupajućeg Bajrama budu ispunjeni vjerom u dobro i prave vrijednosti.

"Početak Bajrama ujedno znači kraj mjeseca posta koji je bio način da afirmišemo vrijednosti dobra, humanosti i solidarnosti. Želim da i ovaj praznik provedete u krugu vaših porodica, prijatelja i dobronamjernih ljudi, te da slogom širite uvijek svijetle poruke Ramazanskog bajrama. Neka nas Bajram učvrsti na pravom putu, međusobnog poštovanja i međuvjerskog sklada. Svima koji su postili iskreno želim da im Bog primi post", zaključuje se.

Bonus video: