Poslu "prišli ozbiljno", ali ne mogu da nađu lokaciju

Kolašinski penzioneri neće dobiti Dnevni boravak do kraja juna, što je ranije obećao gradonačelnik, u lokalnoj upravi sada ne znaju ni kada bi se to moglo desiti
3229 pregleda 1 komentar(a)
Prvobitno bilo planirano da prostorije budu u Domu penzionera, Foto: Dragana Šćepanović
Prvobitno bilo planirano da prostorije budu u Domu penzionera, Foto: Dragana Šćepanović

Najstariji Kolašinci neće dobiti Dnevni boravak do kraja juna, kako je to u oktobru prošle godine obećao predsjednik opštine Milosav Bulatović.

On je tada rekao i da će lokacija biti određena za nekoliko dana, a da će nakon toga odmah biti započeta relaizacija projekta, u saradnji sa resornim ministarstvom.

Kako sada kažu iz Bulatovićevog kabineta, ispunjenje obećanja kasni jer nema odrgovarajuće lokacije.

“U dogovoru sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, obaveza lokalne uprave je bila da nađe adekvatnu lokaciju. Mi smo predložili lokaciju, ali se ispostavilo da ona nije adekvatna. Procijenjeno da je trenutno stanje objekta takvo da bi tražilo velika ulaganja, ne samo u sanaciju unutrašnjosti objekta i njegovo opremanje, već i u fasadu, kao i konstruktivne elemente objekta“, saopštili su “Vijestima” iz Bulatovićevog kabineta.

Napominju kako su “projektu organizovanja Dnevnog boravka za stare osobe prišli ozbiljno i to je bila jedna od prvih najava lokalne uprave da će se nešto novo desiti u Kolašinu“.

U lokalnoj upravi su, kažu, “u fazi traženja nove lokacije.“

“Nažalost, nemamo baš preveliki izbor. Lokaciju ćemo tražiti u saradnji sa nadležnim timom Ministarstva rada i socijalnog staranja, kako bi što prije pronašli adekvatno rješenje. Vjerujemo da će Dnevni boravak za stare biti još jedna potvrda naše brige prema ugroženim licima“.

Iz lokalne uprave nijesu precizirali kada će biti okončana “potraga” za adekvatnim prostorom, ni kada bi penzioneri mogli da očekuju prostorije u kojima će provoditi slobodno vrijeme.

Za Dnevni boravak za stare lokalna vlast je provobitno namjeravala da iskoristi dio Doma penzionera.

Bonus video: