Program Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje pokazao se kao dobar u praksi

Kako je saopšteno, prije tri godine, 77 odsto roditelja u Crnoj Gori, je u nacionalno reprezentativnom istraživanju, kazalo da država treba da pruži podršku roditeljima tokom podizanja djece
466 pregleda 0 komentar(a)
Dani roditeljstcva, Foto: Zoran Đurić
Dani roditeljstcva, Foto: Zoran Đurić

Program Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje, koji se uz podršku UNICEF-a sprovodi u Crnoj Gori, pokazao se kao dobar u praksi, a već sada su spremne gotove liste za naredne cikluse.

To je saopšteno danas u najavi globalnog mjeseca roditeljstva, koji UNICEF pokreće u okviru ovogodišnje proslave 30. rođendana Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima djeteta.

U Crnoj Gori, ova globalna kampanja biće obilježena kroz promociju škola roditeljstva koje se, od 2017. godine, uz podršku UNICEF-a, organizuju u tri opštine (Podgorica, Bijelo Polje, Berane) kroz saradnju vrtića "Đina Vrbica" u Podgorici, Domova zdravlja Podgorica, Bijelo Polje i Berane, Udruženja Roditelji i Pedagoškog centra Crne Gore.

Program je akreditovao Zavod za socijalnu i dječju zaštitu, a Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore preporučio je njegovo širenje na sve opštine u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, prije tri godine, 77 odsto roditelja u Crnoj Gori, je u nacionalno reprezentativnom istraživanju, kazalo da država treba da pruži podršku roditeljima tokom podizanja djece.

Biljana Bešović i Nikola Perović, roditelji koji su prošli školu roditeljstva, istakli su da su kroz program naučili kako da se ponašaju u različitim situacijama, odnosno da im je itekako pomogao.

Bonus video: