Gotovo 200 visokoškolaca od ponedjeljka u programu "Stop sivoj ekonomiji"

"Priliku da radi narednih sedam mjeseci, dobilo je 190 nezaposlenih mladih visokoškolaca sa radnim iskustvom minimum devet mjeseci", kazao je Suljo Mustafić, direktor ZZZCG
2735 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2019. 20:15h

Zarad prevazilaženja problema sive ekonomije, ali i nezaposlenosti mladih u Crnoj Gori, Zavod za zapošljavanje će od ponedeljka sa Poreskom, Upravom za inspekcijske poslove, policije i carina, realizovati program „Stop sivoj ekonomiji“.

"Priliku da radi narednih sedam mjeseci, dobilo je 190 nezaposlenih mladih visokoškolaca sa radnim iskustvom minimum devet mjeseci. Mjesečna zarada u neto iznosu biće im 300 eura. Zavod je za tu namjenu opredijelio 696 hiljada eura", kazao je Suljo Mustafić, direktor ZZZCG.

Najviše visokoškolaca – njih 80 biće angažovano u Poreskoj upravi, koja u Programu učestvuje četvrti put.

"Možemo da iskažemo najveće impresije kad je u pitanju ovaj projekat, a 56 kandidata je iz prethodne tri godine nastavilo svoj angažman u PU. Od toga 26 kandidata su dobili standardni odnos, a 30 angažovano na osnovu ugovora", rekao je Miomir M. Mugoša, direktor Poreske uprave.

I u Upravi za inspekcije poslove koja će angažovati 60 visokoškolaca dijele pozitivne utiske o ovom Programu, ali imaju i neke predloge kako da se poboljša.

"Mi bi trebali neka dodatna sredstva da ove ljude možemo uključiti u praćenje turističke sezone. Mi sada u sezoni ćemo imati 90 inspektora u svim opštinama na primorju i tamo bi ta njihova podrška nama bila baš ovako od velike koristi, jer je dolje ogroman posao na primorju", kazao je Alija Košuta, direktor Uprave za inspekcijske poslove.

Prvi čovjek policije objašnjava šta će njegova uprava ponuditi 40-orici visokoškolaca.

U Upravi carina biće angažovano 10 visokoškolaca, a na konferenciji za medije neki predstavnici uprava sugerisali su da bi trebalo razmisliti o produženju ovog programa.

Alija Košuta je, komentarišući negodovanje Delta sitija da će neradna nedelja dovesti do otpuštanja radnika, kazao da misli suprotno – da će doći do zapošljavanja novih ljudi.

Bonus video: