Janović i Lejte: Edukacija nastavnika je ulaganje u budućnost sporta

Ministar je rekao da ga raduje što će ove godine šest nastavnica i nastavnika iz Crne Gore boraviti na CEV-ovoj trenerskoj Konvenciji u Sloveniji, gdje će imati priliku da prošire svoja znanja o školskom sportu.
542 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas predstavnika CEV-a (Evropske odbojkaške konfederacije) Rikarda Lejtu i predsjednika Odbojkaškog saveza Cvetka Pajkovića, Na sastanku je bilo riječi o važnosti unapređivanja znanja i vještina nastavnika i nastavnica Fizičkog vaspitanja.

Janović je, kako je saopšteno iz ministarstva, istakao da ga raduje što će ove godine šest nastavnica i nastavnika iz Crne Gore boraviti na CEV-ovoj trenerskoj Konvenciji u Sloveniji gdje će imati priliku da prošire svoja znanja o školskom sportu.

,,Boravak naših nastavnika i nastavnica na trenerskoj konvenciji još je jedan znak da se ideja školskog sporta pokazuje kao ispravna. Na ovaj način naši nastavnici i nastavnice će se edukovati, a kasnije svoja znanja prenositi kolegama i koleginicama, čime će se školski sport dodatno razvijati i naposljetku uključivati sve više djece", rekao je Janović.

Iz CEV-a su kazali, dodaje se, da su izuzetno zadovoljni saradnjom koju ostvaruju sa crnogorskim Ministarstvom sporta i mladih i Odbojkaškim savezom. Kako ističu, ta saradnja je dovela do mogućnosti da nastavnici i nastavnice budu na seminaru na kome će biti predavači evropskih odbojkaški stučnjaci.

Nastavnici i nastavnice su za pohađanje seminara delegirani na osnovu rezulta koje su njihove ekipe postigle na prošlogodišnjem takmičenju u odbojci.

Bonus video: