Nikšić: Otvorena Igračkoteka i Razvojni centar za djecu i roditelje

U toku "Žurkoteke" organizovana je i prodaja kolača, a novac od prodaje namijenjen je za nabavku sredstava za rad i opremanje besplatnog servisa koji je namijenjen djeci i roditeljima iz Nikšića
614 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja Igračkoteke, Foto: Privatna arhiva
Sa otvaranja Igračkoteke, Foto: Privatna arhiva

Humanitarnom žurkom za mališane i roditelje u Osnovnoj školi "Luka Simonović" u Nikšiću otvoreni su Igračkoteka i Razvojni centar, a "ulaznica" za žurku bili su knjiga ili igračka.

U toku "Žurkoteke" organizovana je i prodaja kolača, a novac od prodaje namijenjen je za nabavku sredstava za rad i opremanje besplatnog servisa koji je namijenjen djeci i roditeljima iz Nikšića.

"Cilj nam je da skupimo što veći broj igračaka kako bismo obogatili fond biblioteke igračaka, koja će raditi u narednom periodu, ali i da prikupimo nešto novca, koji će nam pomoći da organizujemo radionice već od naredne sedmice", kazala je Lepa Žunjić, iz Udruženja "Roditelji".

Najavila je i organizovanje brojnih radionica za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, kao i posebne programe podrške za socijalno ugrožene porodice koji će uključivati podršku pri učenju do podsticanja socijalnih vještina i psihološkog osnaživanja.

Djeca i roditelji moći će da u Igračkoteci iznajme igračku i vrate je nakon nekoliko dana.

Žunjić je za avgust najavila akciju prikupljanja školskog pribora i garderobe za djecu iz socijalno ugroženih porodica i podsjetila da u Podgorici Razvojni centar postoji već tri godine i da je za to vrijeme organizovano preko 400 radionica.

Mirjana Pejović Bojanić, članica Udruženja "Roditelji", kazala je da su u planu edukativne, kreativne, zabavne i razvojne radionice, kao i predavanja koja se odnose na rast i razvoj djece, roditeljstvo i dojenje.

Zahvalila se upravi i Školsko odboru OŠ "Luka Simonović" na ustupljenim prostorijama, kao i mnogobrojnim donatorima koji su im pomogli da Igračkoteka i Razvojni centar budu otvoreni.

Tokom ljeta radiće dva puta sedmično, a od septembra planiraju da rade skoro svaki dan u sedmici.

Bonus video: