Raičević zabranio građevinske radove do septembra

Zabrana se, između ostalog, neće odnositi na radove uklanjanja nelegalnih objekata
871 pregleda 0 komentar(a)
Barska marina, juče, Foto: Radomir Petrić
Barska marina, juče, Foto: Radomir Petrić

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević donio je odluku o zabrani izvođenja građevinskih radova u Baru tokom ljetnje sezone, od 15. juna do 1. septembra.

Područje zabrane obuhvata priobalni dio Opštine Bar - Čanj, Sutomore, Žukotrlicu, Zeleni pojas, Topolicu 1, priobalni pojas od tunela Ćafe do granice sa opštinom Ulcinj i uža jezgra Starog Bara i Virpazara.

“Nadzor nad primjenama ove odluke obavlja Komunalna policija koja će redovno obilaziti teren na područjima obuhvaćenim odlukom i primati prijave građana. O svakom izvođenju radova biće sačinjene službene zabilješke i potom dostavljene nadležnim inspekcijskim organima resorne Uprave”, navodi se u odluci.

Izuzeci, uz prethodnu saglasnost Raičevića, biće u slučajevima hitnih radova na popravci objekata i uređenja komunalne i druge infrastrukture, radova na objektima gdje postoje opasnosti po život i zdravlje ljudi, te u okviru projekata od interesa za Opštinu i državu.

“Zabrana se ne odnosi na radove uklanjanja nelegalnih objekata, započete radove na izgradnji infrastrukturnih objekata od opšteg interesa, kao i radove koji se odnose na postavljanje, građenje i uklanjanje privremenih objekata i radove u zoni A u obuhvatu DUP-a Topolica 1”, piše u odluci.

Bonus video: