Bar domaćin zabavno-sportskog spektakla City games

Program traje oko dva i po sata, biće izveden u barskoj marini, a discipline su leteći vaterpolo, “spašavanje turistkinje", "trka bačvi", vodena košarka, "trka magaraca" i "veslo"
498 pregleda 0 komentar(a)
City Games 2019., Foto: TO Bar
City Games 2019., Foto: TO Bar

Bar će 28. juna biti domaćin popularnih ljetnjih regionalnih igara “City games”.

Ovaj zabavni program i u svojoj desetoj sezoni sadržajem i atmosferom podsjeća na čuvene “Igre bez granica”, a ima ukupno 26 takmičenja u gradovima Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

"Tokom prvih sedam sezona "City Games" su se zvale "Jadranske igre", a do promjene imena došlo je zbog širenja Igara na zemlje koje nisu povezane Jadranom. U prethodnih devet sezona, “City Games” su organizovane u 34 grada zemalja regiona, sa 150 različitih ekipa, a sa tribina je uživo igre pratilo preko 50,000 gledalaca. Ove godine Igre imaju novu scenografiju, rekvizite ali i modernizovane verzije tradicionalnih disciplina ovog takmičenja – letećeg vaterpola, vodene košarke, regate", naveli su iz Turističke organizacije Bar .

Prema propozicijama, svi timovi broje po šest članova, od kojih su najmanje dvije žene. Program traje oko dva i po sata, biće izveden u barskoj marini, a discipline su leteći vaterpolo, “spašavanje turistkinje", "trka bačvi", vodena košarka, "trka magaraca" i "veslo".

"Spektakl će biti održan u uglu marine, gdje će biti postavljene montažne tribine, prateća scenografija i borilišta na vodi za sve discipline Igara. Pokrovitelji i suorganizatori ovog događaja u Baru su Turistička organizacija Bar, AD Marina Bar i Opština Bar", saopštili su iz TO Bar.

Bonus video: