Problemi sa naplatom boravišnih taksi i dalje prisutni u Kolašinu

Da je naplata urednija mogli smo od tog novca reliazovati i neke projekte, kao što je, na primjer klizalište, tvrdi Vlahović
677 pregleda 1 komentar(a)
Sastanak Vlahovića i trgovinskih radnika, Foto: Dragana Šćepanović
Sastanak Vlahovića i trgovinskih radnika, Foto: Dragana Šćepanović

Kao i prije pola godine, tokom priprema za zimsku, kolašinska Turistička organizacija i pred početak ljetnje turističke sezone ima velike teškoće u naplati boravišnih taksi.

Direktor TO Aleksandar Vlahović je, na sastanku sa turističkim radnicima iz tog grada, rekao da je broj registrovanih objekata za smještaj 80, a da ih je još toliko neregistrovanih.

„Naplata boravišne takse je na nezavidnom nivo. Tokom januara, na primjer, po tom osnovu naplaćeno je svega 600 eura. TO je to osnovni prihod , a da je naplata urednija mogli smo od tog novca reliazovati i neke projekte, kao što je, na primjer klizalište“, tvrdi Vlahović.

Među njima su i Joga fest, biciklistička trka „Čiken maraton MTB“, Nord fest, Festival alternativnog teatra „Korifej“, Etno kamp…

Vlahović je kazao da je TO odradila informator i turistički vodič, u kojem je objedinjena turistička ponuda grada.

Tokom minulog perioda, tvrdi on, aktivno je promovisan Kolašin u regionu i na međunarodnom tržištu.

Ovog ljeta će, zahvaljujući kameri na trgu, svi zainteresovani, na sajtu TO, moći da prate i dešavanja u centru Kolašina.

Na sastanku je prezentovana i ljetnja turistička ponuda novog Ski centra Kolašin 1600. Predstavnici tog preduzeća najavili su da će restoran i žičare raditi cijelog ljeta. Panoramska vožnja žičarom koštaće sedam za odrasle i četiri eura za djecu.

Prema riječima predsjednika Opštine Milosava Bulatovića, lokalna uprava će kroz velike infrastrukturne projekte, nastojati da unaprijedi turističku ponudu.

On je najavio rekonstrukciju gradske kanalizacione mreže i izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

„Taj projekat vrijedi sedam miliona eura, koji će biti obezbijeđeni od međunarodnih donacija oko 70 odsto, dok ćemo ostatak obezbijediti kreditnim zaduženjem. Projekat će obuhvatiti cijeli urbani dio i prigradska naselja“, obećao je Bulatović.

Iz Komunalnog preduzeća najavili su da će rekonstrukcija gradskih saobraćajnica biti ubrzo završena. To preduzeće napravilo je precizan plan ažurnog održavanja čistoće u gradu.

Bonus video: