Bukovičani pozivaju ljubitelje prirode da ih podrže: Od Sekulićeve zavisi hoće li radikalizovati protest

Čuvari rijeke očekuju da se nakon sastanka sa ministarkom ekonomije raskine koncesioni ugovor i bageri sklone iz korita Bukovice
4875 pregleda 12 komentar(a)
Sekulić, Foto: Luka Zeković
Sekulić, Foto: Luka Zeković

Protivnici gradnje mini hidroelektrana "Bukovica 1 i 2" saopštili su da njihovi dalji koraci zavise od ishoda sastanka sa ministarkom ekonomije Dragicom Sekulić. Sekulićeva u petak u 9.30 dolazi u Šavnik. Sastanku sa njom prisustvovaće i dvojica čuvara rijeke Bukovice - Veljko i Miljan Bulatović.

Čuvari rijeke, koji mjesec stražare na mjestu na kom je firma Hydra MNE započela pripremne radove na izgradnji mHE, kazali su da očekuju da se nakon sastanka raskine koncesioni ugovor i bageri sklone iz korita Bukovice.

"U protivnom već od ponedeljka radikalizovaćemo proteste. Svakako, da ne bi pričali unaprijed, pozivamo novinare da sa nama sačekaju ishod razgovora, jer ćemo odmah po završetku ispred zgrade Opštine održati konferenciju za medije", kazali su čuvari Bukovice.

Objasnili su da su sa Sekulićevom htjeli svi razgovarati, ali da im je na zahtjev za prisustvo sastanku sa predstavnicima Vlade, predsjednik Opštine Mijomir Vujačić odgovorio da izaberu dva predstavnika, što su i učinili.

"Ipak, pozivamo sve zainteresovane građane opštine Šavnik, ljubitelje i zaštitnike prirode, da preksjutra, 14. juna u 9.30 sati budu u gradu, ispred zgrade opštine Šavnik, sa nama", saopštili su čuvari Bukovice.

Pozvali su i ostale branitelje i prijatelje rijeke da im se pridruže u što većem broju. "Kako bi pokazali Crnoj Gori koliko je volimo i koliko nam je stalo. Zato dođite i vi da odbranimo ljepote Crne Gore, Bukovica vas zove", kazali su oni.

Bonus video: