Opozicija napustila sjednicu Skupštine Glavnog grada

"Samo za predlog završnog računa i izvjestaje o radu privrednih društava trebalo bi jedan dan", kazao je Čađenović
2234 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.06.2019. 11:40h

Odbornici opozicije u Skupštini Glavnog grada napustili su opet zasjedanje, a ovaj put kao glavni razlog su naveli to što je na dnevnom redu čak 55 tačaka.

Odbornik Demokrata Vladimir Čađenović zamjerio je predsjedniku Skupštine Đorđu Suhihu što je toliko tačaka uvršteno u dnevni red, navodeći da je na sastanku sa predstavnicima odborničkih klubova ranije dogovoreno da bude do 20 tačaka dnevnog reda.

"Samo za predlog završnog računa i izvjestaje o radu privrednih društava trebalo bi jedan dan", kazao je Čađenović.

On je istakao da ne žele da daju legitimitet parlamentu proisteklom iz afere Koverat i da učestvuju u simulaciji demokratije parlamentarizma.

Odbornik URE Zoran Mikić istakao je da je neozbiljno da su materijale za nekoliko tačaka dnevnog reda dobili par sati prije početka zasjedanja.

Odbornik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša je istakao da u gradovima gdje opozicija ima vlast na dnevnom redu Skupštine bude 50 tačaka dnevnog reda, ali da im to ne smeta.

Glavni grad je odbornike opozicije koji bojkotuju Skupstinu uskratio za mjeseca naknade. Čađenović je kazao da naknadu od 150 eura poklanjaju, da ih vlast podijeli po partijskim sastancima.

Predsjednik Skupštine Suhih je kazao da je po proceduri predviđeno da odbornici, koji ne prisustvuju sjednici, a ne obrazloze odsustvo, budu uskraćeni za naknade.

Odbornik DPS-a Andrija Klikovac pozdravio je odluku Glavnog grada da ne isplati naknade odbornicima opozicije, koji bojkotuju rad Skupštine.

Bonus video: