U EU zabrinuti zbog političkog uticaja na RTCG, ambasade SAD i Njemačke ukazuju na važnost slobode medija

Aivo Orav je kazao da je posljednji izvještaj Evropske komisije poslao jasnu poruku o važnosti otklanjanja političkog uticaja na Javni servis
2046 pregleda 3 komentar(a)
Orav (arhiva), Foto: Zoran Đurić
Orav (arhiva), Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.06.2019. 14:09h

Šef delegacije EU u Crnoj Gori, Aivo Orav izrazio je zabrinutost zbog kontinuiranog političkog uticaja na Javni servis RTCG.

"Posljednji izvještaj Evrospke komisije o Crnoj Gori je poslao jasnu poruku o važnosti otklanjanja kontinuiranog političkog uticaja na Javni servis RTCG. To je pitanje za ozbiljnu zabrinutost i zahtijeva odlučne korake", napisao je Orav na svom tviter profilu.

Njegovo mišljenje na društvenoj mreži je podijelila i američka ambasada u čijem tvitu je napisano da podržavaju pozive Evropske unije na slobodu medija.

I iz Ambasade Njemačke su naglasili važnost slobode medija, a odgovarajuće izjave se, kako su kazali, mogu pročitati u izvještaju Evropske komisije.

"Ambasada SR Njemačke podržava stavove šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Nj. E. Aiva Orava, objavljene danas na njegovom twitter-nalogu", saopšteno je iz njemačke ambasade.

Bonus video: