Škrelja: Vidim da ste se dobro spremili za sjednicu

Administrativni odbor je na današnjoj sjednici, koja je trajala malo više od 10 minuta, jednoglasno podržao pokretanje konkursa za imenovanje preostalog člana Savjeta RTCG i dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM)
2033 pregleda 3 komentar(a)
Sa sjednice Administrativnog odbora, Foto: Zoran Đurić
Sa sjednice Administrativnog odbora, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.06.2019. 15:20h

Nakon što niko od prisutnih poslanika vladajuće koalicije nije htio da učestvuje u raspravi na teme koje su bile na dnevnim redu Administrativnog odbora, predsjedavajući Luiđ Škrelja našalio se da im je očigledno sve jasno.

"Niko ne želi riječ? Vidim da ste se dobro pripremili za ovu sjednicu, vidim da vam je sve jasno,” kazao je Škrelja na 67. sjednici Odbora.

Administrativni odbor je na današnjoj sjednici, koja je trajala malo više od 10 minuta, jednoglasno podržao pokretanje konkursa za imenovanje preostalog člana Savjeta RTCG i dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM).

Sjednici su prisustvovali samo poslanici Demokratske partije socijalista i Hrvatske građanske inicijative, dok to nisu uradili njihove kolege iz Demokratskog fronta i Socijaldemokratske partije.

Umjesto poslanice DPS-a Marte Šćepanović sjednici je prisustvovao Nikola Divanović, a umjesto Bogdana Fatića Zvonko Vuković.

Sjednica je počela usvajanje zapisnika sa 66. sjednice, a kada je pitao da li ima primjedbi na njegov sadržaj kazao je da je siguran da su poslanici “do kraja, i svaku tačku i zarez, dobro pogledali i pročitali”.

Odbor je jednoglasno podržao raspisivanje konkursa za jednog člana Savjeta RTCG iz redova zaštite ljudskih prava i sloboda.

“Podsjećam vas da je Administrativni odbor na 66. sjednici, održanoj 6. maja, utvrdio predlog liste za imenovanje Savjet RTCG po ovlašćenim predlagačima, sa obrazloženjem i izvještajem o sprovedenom postupku i dostaviti ga Skupštini Crne Gore na razmatranje i odlučivanje. Takođe smo razmatrali da je iz kategorije ovlašćenog predlaga NVO iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda predložen, a imenuju se dva člana Savjeta,” naveo je Škrelja, dodavši da se predlozi podnose u roku od 45 dana.

Odbor je jednoglasno podržao i pokretanje postupka imenovanja dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije.

“Skupština Crne Gore je 23. novembra 2018. imenovala Rajta Todrovića za člana Savjeta kao kandidata crnogorskog PEN centra. Skupština je 9. marta 2018. imenovala Budimira Damjanovića za člana Savjeta kao kandidata NVO iz oblasti medija,” kazao je Škrelja, navodeći da njihovi mandati traju do isteka mandata ranijih članova Savjeta – 16. decembra.

Ovaj konkurs odnosi se na NVO iz oblasti medija i crnogorski PEN centar.

Kada su na dnevnom redu došla tekuća pitanja, predsjedavajući Odborom je kazao da će morati da se odloži tematska sjednica o poslaničkom imunitetu, koja je bila planirana za 20. jun.

Pojasnio je da je sjednica odgođenja zbog prisustva sjednici Skupštine.

“Radi se konkretno o obavezi poslanika taj dan budu u plenumu skoro cijeli dan. To je jedini razlog za odgađanje ove sjednice. Neko preveliko interesovanje za prisustvo ovoj sjednici nije iskazano, ali nema nikakvih prepreka da održimo ovu sjednicu i ona će biti u najskorije vrijeme ,” kazao je on.

Bonus video: