"GRAD NIKAD NESPREMNIJI UŠAO U SEZONU"

Tivatska URA: DPS Pine dao u ruke privatnika

1345 pregleda 0 komentar(a)
Radovi u gradu, Foto: URA Tivat
Radovi u gradu, Foto: URA Tivat

Po zvaničnim podacima Tivat koji ove godine do sada broji najveći broj gostiju, je u potpunom haosu i nespremno je dočekao prvi veći talas gostiju, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA u Tivtu.

“Ovakvu tromu i neefikasnu lokalnu upravu Tivat ne pamti u svojoj istoriji a kao najodgovornije lice ističemo aktuelnog predsjednika Opštine Sinišu Kusovca. Na svakom koraku usred sezone izvode se radovi, saobraćaj je otežan, turisti se umjestu pejzaža prirode susrijeću sa slikama gradilišta i to je neprihvatljivo”, kažu oni.

Ističu da ni trotoari u gradu u vezi sa kojim su već reagovali nijesu završeni i da se ne zna kada će biti.

“Nasipa se pijesak u Donjoj lastvi do rive, tamo gdje nikad nije bila plaza. Vlada potpuni haos u gradskoj lučici Kalimanj, u kojoj se blato sa dna prepumpava iz šupljeg u prazno, te se time narušava sigurnist plovidbe na ulazu u lučicu”, ukazuju oni.

Iz URE u Tivtu kažu i da se već godinama ne ulaže u sobraćajnu infrastrukturu na Jadranskoj magistrali, da se ne proširuju kapaciteti uprkos znatnom povećanju broja putnika koji tuda cirkulišu.

Dodaju da ogromne gužve na Jadranskoj magustrali treba posebno očekivati u samom špicu sezone, gdje će se praviti pravi kolapsi u saobraćaju.

Osvrću se i na datu koncesiju “Pina” privatnoj kompaniji za narednih pet godina u Tivtu.

“Prihode od prirodnog dobra našeg Tivta ubiraće privatna kompanija a ne Opština i to smatramo nedopustivim i skandaloznim činom. Osuđujemo postupak “Morskog dobra” koje je odobrilo ovaj aranžman sa privatnom firmom a isto tako upravu grada pod DPS-om koja je omogućila da se ovaj gradski resurs dodijeli u private ruke, uskrativši tako gradsku kasu za sve prihode od toga osnova”, zaključuju oni.

Preporučujemo za Vas