Policajci opet "ljetuju" kod Kuljače

Za smještaj specijalnih jedinica u Budvi, Uprava policije platiće 90.485 eura
14731 pregleda 9 komentar(a)
Kuća porodice Kuljača u Rafailovićima, Foto: Vuk Lajović
Kuća porodice Kuljača u Rafailovićima, Foto: Vuk Lajović

Porodica bivšeg gradonačelnika Budve i ključnog svjedoka saradnika u budvanskim korupcionaškim aferama Rajka Kuljače zaradiće ovoga ljeta 90.485 eura od izdavanja apartmana u Rafailovićima.

Toliko novca uplatiće Uprava policije budvanskoj firmi Gaga trend, vlasništvo Kuljačine supruge Jadranke, koja je zaključila ugovor sa Ministarstvom unutrašnjih poslova za smještaj 50 službenika Uprave policije, pripadnika Posebne i ostalih elitnih policijskih jedinica angažovanih na očuvanju reda i mira tokom turističke sezone.

U apartmane u Rafailovićima već u subotu došlo je deset policijskih službenika, koji će tu biti do 1. jula, a od početka jula do kraja avgusta u istom objektu smjestiće se ukupno 40 pripadnika policije.

Kuljačina firma punu deceniju na tenderu nudi najbolje uslove, pa su u istom periodu tokom sezone konstantno pripadnici policije boravili u višespratnici na magistrali u tom primorskom mjestu.

“Uprava policije je ovlastila Ministarstvo unutrašnjih poslova da u njeno ime i za njen račun sprovede postupak javne nabavke za smještaj službenika Uprave policije u primorskim opštinama tokom trajanja ljetnje turističke sezone. Tender je sprovelo Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali su sredstva za ovu namjenu opredijeljena u budžetu Uprave policije i usluge će biti plaćene iz budžeta Uprave policije”, saopšteno je „Vijestima“ iz Uprave policije.

Kako je saopšteno iz te institucije, tender je raspisan za smještaj 10 službenika policije u Budvi u periodu od 15. juna do 1. jula, odnosno za smještaj 40 osoba u periodu od 1. jula do 31. avgusta.

U Baru će, prema istim informacijama, biti smješteno 16 policajaca od 1. jula do 31. avgusta, a tokom istog perioda u Ulcinju će boraviti 27 službenika te institucije.

“Vijestima” je saopšteno da će u Herceg Novom boraviti 28 policajaca, Kotoru 17, a u Tivtu 24 policijska službenika.

Kako je rečeno u Upravi policije, ponude su dostavljene za sve lokacije, osim za Kotor, pa je ponovljen tenderski postupak za taj grad.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova je 24. maja donijelo Odluku o izboru najpovoljnije ponude, pa je za Budvu prvorangirana firma Gaga trend u iznosu 90.485,48, u Baru hotel Sidro u iznosu 26.351,99, u Ulcinju Dajti grou u iznosu 49.410, u Herceg Novom Light house of Montenegro u iznosu 54.356, a u Tivtu je kao prvornagirna MP Mladost sa 47.736,64 eura. Ugovori još uvijek nisu potpisani, ali je postupak potpisivanja u toku”, rečeno je “Vijestima” u Upravi policije.

Bonus video: