Podgorica: Na pretkvalifikacioni poziv za glavni kolektor ponude poslale četiri kompanije

"Na osnovu uvida u dokumentaciju komisija će predložiti spisak potencijalnih izvođača koji će svoje ponude moći da predaju u drugom kvalifikacionom krugu, koji je planiran da bude do kraja jula tekuće godine", kazali su iz DOO Vodovod i kanalizacija
1518 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zeković)
Zgrada Glavnog grada, Foto: Luka Zeković)

Na predkvalifikacioni poziv za izgradnju glavnog kolektora, koji je Glavni grad objavio 14. maja 2019. godine, ponude su poslale četiri kompanije, saopšteno je danas iz DOO Vodovod i kanalizacija.

"Ponude su dostavile kompanije BEMAX DOO Podgorica, STRABAG AG AUSTRIJA Podgorica, GREEN LINE GENERAL TRADING& CONTRACTING Co.W.L.L & EDIL AL-IT sh.p.k, Sharq- Kuwait, CELTIKCIOGLU INS.SAN & SIGILLUM CO DOO Podgorica, Ankara, Turkey, dok je jedina ponuda za mostovski prelaz data od kompanije BEMAX DOO Podgorica, utvrđeno je na otvaranju predkvalifikacionih ponuda, koje je obavljeno 14. juna 2019. godine, uz prisustvo komisije i predstavnika potencijalnih izvođača", kazali su iz DOO Vodovod i kanalizacija.

U saopštenju se dodaje da Komisija za odabir izvođača ima obavezu da u naredne tri nedjelje izvrši pregled dostavljene dokumentacije u skladu sa definisanim kriterijumima iz javnog poziva.

"Na osnovu uvida u dokumentaciju komisija će predložiti spisak potencijalnih izvođača koji će svoje ponude moći da predaju u drugom kvalifikacionom krugu, koji je planiran da bude do kraja jula tekuće godine", kazali su iz DOO Vodovod i kanalizacija..

Navode i da je projekat odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda Glavnog grada Podgorice počeo da se implementira početkom ove godine.

"Poslije provjere postojeće dokumentacije prišlo se izboru potencijalnih izvođača za segmente: primarnog kolektora, mostovskog prelaza i sekundarne mreže. Građevinski objekti primarnog kolektora i mostovskog prelaza, obzirom na svoj značaj i složenost izvođenja biće realizovani kroz proceduru "TWO STEP", odnosno putem predkvalifikacionog i kvalifikacionog postupka", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: