Tivatski opštinari nagradili najbolje učenike

"Znanje predstavlja pasoš vaše budućnosti i radite na tome. Kucajte na mnoga vrata. Morate da budete drski, da postavljate pitanja i da kucate i otvoriće vam se. Što više putujte i stičite znanja jer ćete se sa tih putovanja jednog dana vratiti u Crnu Goru i Tivat gdje vas mi toplo čekamo", poručio je Kusovac
456 pregleda 0 komentar(a)
Kusovac sa najuspješnijom tivatskom djecom, Foto: Siniša Luković
Kusovac sa najuspješnijom tivatskom djecom, Foto: Siniša Luković

"Nikada ne odustajte, ni po kojem osnovu, nego i onda kada ne uspijete, idite još dalje. Neuspjeh je sastavni dio uspjeha", poručio je gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac, najuspješnijim učenicima osnovnih i srednjih škola iz tog grada, na tradicionalnom prijemu koji je za nosioce diplome "Luča", dobitnike nagrada na takmičenjima znanja i sposobnosti i za đake generacija, priređen u Opštini.

Kusovac i potpredsjednik Opštine Tivat Ilija Janović uručili su prigodne novčane i nagrade u knjigama za najbolje .

Nagrade su dobili "lučonoše" u OŠ "Drago Milović" Petar Vukotić, Marija Luković, Sonja Matijević, Lana Milović, Staša Stojković, Gojko Božović, Ivana Petranović, Jana Mrvaljević, Ksenija Braletić, Nikola Braletić i Ilija Jelić, te nosioci diplome "Luča" iz OŠ "Branko Brinić" iz Radovića, Marko Bogetić, Anđela de Koning i Savo Sredojević.

U Srednjoj mješovitoj školi "Mladost" "lučonoše" su Anja Andrić, Ana Ašanin, Andrea Čavor, Veljko Hercegovac, Mila Radnjić, Nikolina Žižić i Jelena Djordjević, Maša Bogdanović, Mia Kružić, Irina Kusovac, Agata Luković, Sofija Sindik Bubanja, Nevena Perković, Tamara Marković, Darko Lazarević, Tijana Otović, Aleksandar Jašović, Marija Gardašević, Anto Petrović i Mina Stanišić.

Istom diplomom u Muzičkoj školi Tivat ove su se godine okitili Sofija Sindik Bubanja, Ksenija Franeta i Anja Sekulić, dok je Tivćanin Pavle Nedeljkov dobitnik "Luče" u ovogodišnjoj generaciji maturanata Srednje pomorske škole iz Kotora.

Tivatski opštinari nagradili su i đake koji su osvajali nagrade na raznim takmičenjima i smotrama znanja i sposobnosti - Petra Vukotića, Anastasiju Kovačević, Božidara Radonjića, Maksima Kovačevića, Angelinu Radović, Mihaila Nedeljkova i Draganu Popović.

"Znanje je unikat svakog čovjeka i njega vam niko ne može ukrasti. Znanje predstavlja pasoš vaše budućnosti i radite na tome. Kucajte na mnoga vrata. Morate da budete drski, da postavljate pitanja i da kucate i otvoriće vam se. Što više putujte i stičite znanja jer ćete se sa tih putovanja jednog dana vratiti u Crnu Goru i Tivat gdje vas mi toplo čekamo", poručio je Kusovac najuspješnijoj tivatskoj mladosti koju su opštinari sa prijema ispratili uz stihove pjesme "Ne tuguj noćas, digni glavu".

U ime nagrađenih, Kusovcu i njegovim saradnicima se zahvalio Veljko Hercegovac, đak generacije u SMŠ "Mladost".

Bonus video: