Hrapović: Crna Gora posvećena normama predviđenim planom pristupanja EU

236 pregleda 0 komentar(a)
Hrapović na sastanku sa predstavnicima UNDP, Foto: Ministarstvo zdravlja
Hrapović na sastanku sa predstavnicima UNDP, Foto: Ministarstvo zdravlja

Crna Gora cijeni i smatra dragocjenom pomoć afirmisanih međunarodnih organizacija, a nastavak saradnje sa kancelarijom UNDP u Podgorici svakako će biti prilika za uspješniju implementaciju planiranih projekata.

To je poručeno nakon sastanka crnogorskog ministra zdravlja , Kenana Hrapovića i predstavnice UNDP-a u Crnoj Gori, Daniele Gašparikove, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

"Tokom susreta je iskazana obostrana saglasnost o važnosti kontinuiranog unapređenja zdravstvenog sistema, a Gašparíková je čestitala ministru i zdravstvenim profesionalcima na posvećenosti u izazovima sa kojima se u tom procesu suočavaju, a posebno na postignutom uspjehu kroz preduzete aktivnosti. Naročito se osvrnula na trenutne okvire pristupanja Crne Gore Evropskoj Uniji, koji , kako je kazala, u mnogome definišu prioritetne planove i programe djelovanja državnih institucija, te da to prirodno čini važnu stavku u njihovom daljem djelovanju i saradnji sa međunarodnim organizacijama", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je predstavnica UNDP-a je napomenula i kako UNDP kancelarija u Crnoj Gori ostaje zainteresovana za saradnju i kroz oblasti koje nisu nužno obuhvaćene planovima za pristupanje EU, uključujući i izvjesne segmente razvoja zdravstva u Crnoj Gori.

Hrapović je kazao da je Vlada Crne Gore snažno posvećena implementaciji svih normi koje su određene planom pristupanja Evropskoj Uniji.

Napomenuo je i da se saradnja Ministarstva zdravlja sa UNDP-om ne ogleda samo u tehničkoj podršci, već i u vidu angažmana stručnih konsultanata sa izvanrednim iskustvom i ekspertizom, čime se daje značajan doprinos projektu unapređenja zdravstvenog sistema u Crnoj Gori.

"Gašparíkova je izrazila zadovoljstvo zbog pružene prilike za razmjenu i razvoj ideja u cilju buduće saradnje na obostrano zadovoljstvo, dok se ministar zahvalio na posjeti i iskazao spremnost i otvorenost za zajedničke aktivnosti koje će uslijediti kao prirodan nastavak dosadašnje izvanredne saradnje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: