Počeli radovi na rekonstrukciji saobraćajnice u nikšićkoj Župi

Prva faza rekonstrukcije, od Rubeža do brane u Liverovićima, dužine nešto preko šest kilometara, trebalo bi da bude završena do ljeta naredne godine
916 pregleda 0 komentar(a)
Radovi na rekonstrukciji, Foto: MZ Župa nikšićka
Radovi na rekonstrukciji, Foto: MZ Župa nikšićka

Odavno se Župljani građevinskim mašinama nijesu obradovali kao danas. Počeli su dugo očekivani radovi na rekonstrukciji glavne saobraćajnice.

„Nakon što se činilo da je nemoguće danas postaje stvarnost. Krenulo se u realizaciju najvažnijeg projekta za našu Mjesnu zajednicu, projekta koji garantuje opstanak i razvoj našeg mjesta“, kazao je „Vijestima“, predsjednik Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka, Dragoljub Radulović.

Prva faza rekonstrukcije, od Rubeža do brane u Liverovićima, dužine nešto preko šest kilometara, trebalo bi da bude završena do ljeta naredne godine. Vrijednost radova je 1,41 milion eura, a izvođač je nikšićka kompanija „Mehanizacija i programat“.

„Hvala svima, posebno rukovodstvu Opštine Nikšić koji su pomogli da realizacija ovog projekta krene, a posebno hvala mještanima koji su me podržali i dali 'vjetar u leđa' da se krene u realizaciju najvažnijih zahtjeva. Ovo je početak dobrih projekata koji će u narednom periodu biti realizovani u Župi“, poručio je Radulović.

Dok traju radovi saobraćaj će biti obustavljen od devet do 12 časova.

Mjesna zajednica, Opština i firma Uniprom metali su postigli dogovor da se, nakon završetka prve dionice, krene sa rekonstrukcijom preostalog dijela saobraćajnice, od brane do Morakova.

Bonus video: