Nikšićani strahuju od rupe u centru

Prošlog ljeta firma „BM Invest“ je iskopala temelj za stambeno-poslovni objekat i na tome se stalo
2818 pregleda 0 komentar(a)
Iskopana rupa u Ulici Dragice Pravice, Foto: Svetlana Mandić
Iskopana rupa u Ulici Dragice Pravice, Foto: Svetlana Mandić

Stanari Ulice Dragice Pravice u Nikšiću tvrde da rupa iskopana prošle godine i gomila pijeska oko nje predstavljaju opasnost po bezbjednost onih koji u tom kvartu žive, kao i prolaznika. Posebno su, kako ističu, ugrožena djeca.

Prošlog ljeta u Ulici Dragice Pravice, na jednoj od najljepših lokacija u gradu, investitor, firma „BM Invest“ je iskopala temelj za stambeno-poslovni objekat i na tome se stalo.

Glavni arhitekta u Opštini Nebojša Adžić kazao je da su investitoru, „BM Investu”, za gradnju stambeno-poslovnog objekta urbanističko-tehnički uslovi izdati 20.oktobra 2017. godine, a saglasnost glavnog gradskog arhitekte 3. avgusta prošle godine, ali “bez evidencije o prijavi građenja na predmetnom objektu”.

“U ime predsjednika opštine upućen je zahtjev nadležnom Direktoratu za inspekcijske poslove Ministarstva održivog razvoja i turizma da inspekcijske službe utvrde da li je došlo do kršenja zakona i preduzmu sve mjere u okviru svojih nadležnosti. U vezi sa novim zakonskim ovlašćenjima u oblasti izgradnje objekata sva nadležnost je na inspekcijskim službama i očekujemo pisani odgovor nakon obilaska lokacije”, piše u odgovoru Adžića.

Vlasnik firme “BM Invest” Mirko Burić kazao je da će radovi na gradnji stambeno-poslovnog objekta biti nastavljeni u najskorijem vremenu i da je do kašnjenja došlo zbog “poteškoća koje je imao, a koje su otklonjene”.

“Dobio sam sve potrebne dozvole i saglasnosti, kako od Opštine tako i od Ministarstva i potpisao ugovor sa izvođačem radova. Zbog poteškoća koje sam imao kasnim sa poslom, ali radovi počinju u najskorijem vremenu. Nažalost, ogradu koju postavim pojedinci često namjerno ruše. Već sjutra će geometri početi sa pripremnim radovima”, kazao je Burić.

On je juče postavio kućicu i obezbijedio stražara koji će danonoćno biti na gradilištu.

Bonus video: