Stojanoviću ne smetaju inspektori kafandžije

Niko od formalnih vlasnika podgoričkog noćnog kluba "Čokolada" nije rekao policiji ko bi i zbog čega mogao podmetnuti eksplozivnu napravu ispred vrata tog lokala.
489 pregleda 5 komentar(a)
Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.03.2018. 15:00h

Menadžment Uprave policije smatra da je u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima da inspektori i policajci istovremeno budu i vlasnici kafića.

To proizlazi iz odgovora koji je direktor UP Slavko Stojanovićposlao Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

Savjet je izjašnjenje tražio nakon što je u medijima objavljeno da su šef crnogorske kancelarije Interpola Dejan Đurović i njegove kolege Darko Radusinović i Dejan Boljević, neformalni vlasnici noćnog kluba “Čokolada”, ispred kojeg je 27. februara podmetnut eksploziv.

Kao formalni vlasnici tog lokala u Centralnom registru privrednih subjekata upisani su njihov poslovni partner, novinar Goran Radević i osobe povezane sa trojcem iz Interpola.

“Što se tiče starješinskog stava, o tome da li je dozvoljeno i prihvatljivo da službenici Uprave policije budu stvarni vlasnici ugostiteljskih objekata, obavještavamo vas da su pitanja koja se tiču zabrane samostalnog obavljanja privredne ili druge djelatnosti regulisana Zakonom o unutrašnjim poslovima, pri čemu vlasništvo u pravnom licu ovog tipa nije u suprotnosti sa istim”, odgovorio je Stojanović Savjetu.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, noćni klub “Čokolada” u vlasništvu je Gorana Radevića čiji je udio 50 odsto, a drugih 50 odsto na tri jednaka dijela dijele Nataša Đurović, I. V. i M. Č.

Nakon eksplozije ispred “Čokolade”, Jelena Đurović je saopštila da su ona i njena majka vlasnice tog noćnog kluba.

Objasnila je da je njena majka vlasnik kuće u kojoj je lokal i da je tu nekretninu naslijedila od svojih roditelja.

“Jedina veza moga brata sa ‘Čokoladom’ je činjenica da je Dejan Đurović, načelnik NCB Interpol, moj brat i da je sin Nataše Đurović, suvlasnika pravnog lica i kuće u Ulici Stanka Dragojevića broj 8. Nikakve druge veze sa ugostiteljskim objektom ‘Čokolada’ moj brat, niti njegove kolege Dejan Boljević i Darko Radusinović nemaju, niti su imali”, napisala je Đurović tada.

Bonus video: