Janović: Crna Gora dio globalnog procesa unaprjeđenja položaja mladih

Ministar je kazao da su u Vladinom resoru na čijem se čelu nalazi svjesni da se radi o oblasti sa brojnim mogućnostima i izazovima
391 pregleda 0 komentar(a)
Sa konferencije, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Sa konferencije, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Ažurirano: 23.06.2019. 16:46h

Ministar sporta i mladih Nikola Janović poručio je da je Crna Gora dio globalnog procesa unaprjeđenja položaja mladih i da je ministartvo na čijem se čelu nalazi svjesno da se radi o oblasti sa brojnim mogućnostima i izazovima.

Janović učestvuje na Svjetskoj konferenciji ministara nadležnih za mlade, koja se održava u Lisabonu, a na kojoj je akcenat stavljen na inovativne pristupe u oblasti omladinske politike.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta i mladih, nakon dvadeset i jedne godine od usvajanja Lisabonske deklaracije o politikama i programima za mlade, Svjetska konferencija ministara nadležnih za mlade i Forum mladih omogućili su da se visoki zvaničnici nacionalnih vlada i mladi sastanu i razgovaraju o postignutom napretku.

"Stavljanje u fokus lisabonske Deklaracije o politikama i programima mladih pokazatelj je odlučnosti vlada potpisnica o ovom pitanju”, ističu u tom resoru.

Svjetsku konferenciju ministara nadležnih za mlade zatvorio je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš.

Bonus video: