Nikšić: Rampe nema, pješaci u opasnosti

"Voz zaista svira i stane, ali ovdje je uvijek kolona auta. Veliki je rizik slati dijete ovim putem do škole i gledati kada će doći", kazala je Dragana Đurović, koja živi u kući udaljenoj nekoliko desetina metara od prelaza
389 pregleda 0 komentar(a)
Pružni prelaz, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Pružni prelaz, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 16.03.2018. 18:38h

Rampa na pružnom prelazu između nikšićkih naselja Straševina i Kličevo nije popravljena ni dva mjeseca nakon što je vozač automobilom udario u nju.

Mještani negoduju i upozoravaju da je ugrožena bezbjednost ljudi, pogotovo djece.

U blizini pružnog prelaza su OŠ “Jagoš Kontić” i vrtić.

"Voz zaista svira i stane, ali ovdje je uvijek kolona auta. Veliki je rizik slati dijete ovim putem do škole i gledati kada će doći", kazala je Dragana Đurović, koja živi u kući udaljenoj nekoliko desetina metara od prelaza.

Dok je razgovarala sa novinarima, krajičkom oka je gledala put pružnog prelaza da vidi ide li iz škole njena devetogodišnja kćerka.

"Rampa je i prije ovog oštećenja radila kako-kad - pet dana radi, deset ne radi, i tako stalno. Stalno prolaze auta ispred voza, čuju se sirene, škripa kočnica, prolazi i teretni voz. Prava katastrofa. Ni rasvjeta ne radi".

Jedan od taksista kaže da je voz udario jednog kolegu na prelazu.

"Srećom, nije bilo strašno. Izbjegavamo ovaj prelaz i ulicu. Kritično je i zbog ove djece što prelaze ovdje. Često idemo dužim putem jer je bezbjednije, a i stranke se plaše".

Mještani kažu da je od 2012. godine, od kada je puštena u rad rekonstruisana pruga Nikšić - Podgorica, rampa često po nekoliko dana van funkcije, a da se to posebno često dešavalo kada su loši vremenski uslovi.

Iz Željezničke infrastrukture (ŽICG) još sredinom januara kazali su da je nabavka rezervnih djelova u toku.

Bonus video: