Pljevlja: Neće moći da legalizuju krov nad glavom

Barake u pljevaljskom naselju “C” tretiraju se kao privremeni objekti
70 pregleda 0 komentar(a)
barake Pljevlaj, neselje C, Foto: Goran Malidžan
barake Pljevlaj, neselje C, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 16.03.2018. 16:46h

Više desetina vlasnika stanova u pljevaljskom naselju “C” neće moći da legalizuje svoje stanove, jer se barake u kojima žive godinama tretiraju kao privremeni objekti.

To je “Vijestima” potvrdila sekretarka Sekretarijata za uređenje prostora Mira Čolović.

“Sve i da hoće, korisnici stanova u barakama to ne mogu uraditi. Neki od stanara uknjižili su svoje stanove na svoje ime u katastru, a ima i onih koji se vode kao privremeni objekti, a oni ne podliježu legalizaciji“.

Ona je rekla da sve barake pripadaju DUP-u “Avdovina 1” i da su predviđene za rušenje, s obzirom na to da je na tom prostoru predviđena izgradnja stambenih zgrada.

Čolovićeva je kazala da bi se barake porušile jedino ukoliko bi se pojavio investitor zainteresovan za izgradnju zgrada.

U nemogućnosti da na druge načine riješi stambeno pitanje, više stotina porodica uselilo se, neki čak i prije tridesetak godina, u barake koje su kao privremen smještaj izgrađene za radnike angažovane na gradnji Termoelektrane.Većina baraka ima zajedničke ulaze i nije imala mokre čvorove pa su stanari dograđivali kupatila...

“U ovu baraku sam se uselio 1991. godine, u vrijeme kada su plate bile male i neredovne. Sjećam se da sam za kiriju jedva skupljao i skoro sve što sam zaradio davao bih gazdama za stanarinu. Kada mi je jedan prijatelj rekao da imaju slobodne dvije sobe u barakama, bez razmišljanja sam se preselio. Kada sam ušao u novi stan, osjećao sam se kao da sam napravio trospratnu kuću”, priča jedan od stanara. Bivša lokalna vlast na čelu sa Filipom Vukoviće obećavala je da će Opština graditi stanove za socijalno ugrožene i da će na taj način riješiti i stambena pitanja ljudi koji žive u naselju “C”.

Bonus video: