Pićurić siguran do isteka mandata

Ministarstvo ne preduzima ništa po zahtjevu za smjenu direktora ETF
269 pregleda 8 komentar(a)
Veselin Pićurić, Foto: Boris Pejović
Veselin Pićurić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.03.2018. 19:18h

Ministarstvo prosvjete od 15. novembra ne preduzima ništa po zahtjevu bivšeg prosvjetnog inspektora Radana Nikolića da direktor Srednje elektrotehničke škole u Podgorici “Vaso Aligrudić” Veselin Pićurić bude smijenjen zbog nezakonitog rada i zapošljavanja, čime su država i škola oštećene za preko 136.000 eura.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Pićurić nema razloga da brine do januara 2019. kada mu ističe mandat.

“Vijesti” su u januaru objavile zahtjev sad već penzionisanog prosvjetnog inspektora, kada je iz Ministaratva prosvjete rečeno da će “javnost informisati o stavu i aktivnostima nakon utvrđivanja dodatnih podataka i informacija”.

Ministarstvo već mjesec dana ne odgovara na pitanja da li su sagledali činjenično stanje i šta će preduzeti u vezi sa zahtjevom da Pićurić bude smijenjen.

U zahtjevu Nikolića stoji da je Pićurić nezakonito otpustio tri profesora praktične nastave, a da je zaposlio sedam novih, od čega samo jedan ima položen stručni ispit. Prema procjeni prosvjetnog inspektora, time je Pićurić školu i državu, od 2009. do 2014. oštetio za 136.000 eura, odnosno 2.100 eura mjesečno. Uz to, zbog nezakonitih otkaza nastavnicima praktične nastave, škola će, po pravosnažnim sudskim odlukama, morati da isplati dodatnih 40.000 eura, te da plati sudske troškove.

Pićurić je na čelu ETŠ od 2008. godine, a aktuelni mandat započeo je u januaru 2015.

Bonus video: