Tivat: Direktor Parking servisa Slaviša Ognjanović (DPS) kažnjen sa 100 eura

Pritužbu inspekciji podnijela je otpuštena radnica tog opštinskog preduzeća S.G. kojoj je nakon isteka dva ugovora o privremenom i povremenom angažovanju, odnosno ugovora o radu na određeno vrijeme, 1. februara prestao radni angažman na mjestu inkasanta
556 pregleda 7 komentar(a)
Slaviša Ognjanović (Novine), Foto: Radio Tivat
Slaviša Ognjanović (Novine), Foto: Radio Tivat
Ažurirano: 17.03.2018. 08:35h

Inspekcija rada kaznila je preduzeće Parking servis Tivat 500 eura, a direktora Slavišu Ognjanovića (DPS) 100 eura, zbog propusta u zapošljavanju dvije službenice u februaru ove godine.

Pritužbu inspekciji podnijela je otpuštena radnica tog opštinskog preduzeća S.G. kojoj je nakon isteka dva ugovora o privremenom i povremenom angažovanju, odnosno ugovora o radu na određeno vrijeme, 1. februara prestao radni angažman na mjestu inkasanta.

Njenu prijavu za to radno mjesto na oglasu raspisanom 17. januara, direktor Ognjanović nije prihvatio, već je zaposlio druge dvije službenice.

Naloženo je i da otkrivene nepravilnosti budu uklonjene u roku od sedam dana od ukazivanja, “zbog nezakonitog angažovanja D.D.F., jer se imenovana nije nalazila u evidenciji nezaposlenih kod Zavoda za zapošljavanje“.

Ognjanović je “Vijestima“ potvdio da je na osnovu zahtjeva bivše radnice S.G. inspekcija obavila nadzor i “utvrdila da je proces zapošljavanja u ovom preduzeću sproveden u skladu sa važećim zakonskim propisima”. On nije odgovorio zbog čega je onda inspekcija novčano kaznila i njega i firmu kojom rukovodi.

Bonus video: