MIĆUNOVIĆ PRISUSTVOVAO SVEČANOJ CEREMONIJI

MK Group ustupila svoj objekat Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore

„Danas izražavam duboku zahvalnost u ime Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore gospodinu Miodragu Kostiću i kompaniji MK Group. Gospodin Miodrag Kostić je insistirao da podrži naš rad i inicirao je zajednički sastanak na kome je izrazio spremnost da izađe u susret mom zahtjevu da kupi ovaj objekat i nakon toga ga ustupi na korišćenje Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore"
10088 pregleda 0 komentar(a)
MK Grupa, Foto: MK Grupa
MK Grupa, Foto: MK Grupa

Kompanija MK Group, na čelu sa Miodragom Kostićem, ustupila je na trajno korišćenje objekat u centru Vrbasa Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore. Objekat se prostire na površini od 430 kvadrata poslovnog prostora i zemljištu od 856 kvadrata. Svečanoj ceremoniji prisustvovao je Branislav Mićunović, ambasador Crne Gore u Srbiji, koji je tom prilikom istakao zadovoljstvo da je jedna od najuspešnijih regionalnih kompanija MK Group, iskazala visok stepen društvene odgovornosti prema svakoj lokalnoj zajednici u kojoj posluje.

„Danas izražavam duboku zahvalnost u ime Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore gospodinu Miodragu Kostiću i kompaniji MK Group. Gospodin Miodrag Kostić je insistirao da podrži naš rad i inicirao je zajednički sastanak na kome je izrazio spremnost da izađe u susret mom zahtjevu da kupi ovaj objekat i nakon toga ga ustupi na korišćenje Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore. Ovaj i ovakav gest predsavlja posebnu pažnju prema prijateljstvu Crne Gore i Srbije. Uvjeren sam da će ovo biti mesto okupljanja, kako za diplomatske poslove Crne Gore, kulturnu razmjenu, tako i za unapređivanje ekonomskih poslova. Danas smo ovdje kao gosti MK Group, a na jesen će Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore biti domaćin jednom novom trenutku svečanog otvaranja ovog objekta”, izjavio je Branislav Mićunović, ambasador Crne Gore u Srbiji.

Jovan Purar, direktor MK Group, prilikom ustupanja objekta Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore istakao je da ova kompanija, osim u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, aktivno posluje i u Crnoj Gori.

„U svakoj zemlji, pored naših ključnih oblasti poslovanja, realizujemo i niz aktivnosti kojima smo prepoznati kao pouzdan partner lokalnoj zajednici. Podsećanja radi samo u proteklih pet godina, MK Group je izdvojila 4 miliona evra za društveno odgovorne akcije sa posebnim osvrtom na one teritorije na kojima realizujemo naše poslovanje. S tim u vezi, odluka da ovaj objekat ustupimo Ministrastvu vanjskih poslova Crne Gore, potpuno je logičan potez naše grupacije. CIlj nam je da svojim delovanjem podržimo unapređenje ekonomskih aktivnosti, ali i kulturnog života u Vrbasu, a kao prijateljski gest prema državi u kojoj i te kako uspešno poslujemo“, izjavio je g. Purar.

MK Group, jedna od vodećih regionalnih kompanija koja posluje u oblasti agrara, turizma i bankarstva, predstavlja važnog pokretača privrednog i ekonomskog rasta u Jugoistočnoj Evropi. Od svog osnivanja do danas, ova kompanija investirala je milijardu evra u poslovanje, a u narednih pet godina uložiće dodatnih pola milijarde evra za dalji razvoj.

U Srbiji, ali i regionu MK Group organizuje brojne društveno odgovorne aktivnosti želeći na taj način da doprinese rastu i razvoju zajednica u kojima posluje. Samo u proteklih 5 godina ova korporacija je organizovala više od 500 društveno odgovornih akcija među kojima su i izgradnja Kuće za mlade pri SOS Dečijem selu, osnivanje Roditeljske kuće za boravak dece obolele od raka, fondacija “Magnet za ljubav”, kao i podrška mnogim kulturnim i obrazovnim programima.

Preporučujemo za Vas