Problem odlaganja otpada u Zelenici: Nemoguć život uz otpad koji "ključa"

Vladimir Arsić, direkor preduzeća Čistoća odbija sve optužbe i za prljavštinu tog dijela Zelenike okrivljuje mještane
1075 pregleda 4 komentar(a)
Zelenika, Foto: Privatna arhiva
Zelenika, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.07.2019. 15:08h

Mještani Zelenike koji žive blizu Džorovog mosta žale se na neredovno odvoženje smeća, nesnosan smrad koji se širi iz njih i plaše se zaraze.

"Smeće iz kontejnera se danima ne odvozi, a na temperature koja dostiže i blizu 40 stepeni naprosto “proključa”, žali se mještanka Jovana Šijačić Salatić. Ona tvrdi da se stanje pogoršalo nakon što je nedavno postavljen i kontejner za industrijski otpad, jer se sada smeće gomila između kontejnera. “Radnici Čistoće i kada dodju isprazne samo kontejnere, a okolno smeće ostave, koje ne rijetko dospijeva u korito Opačice, ili ga vjetar raznosi po dvorištima obližnjih kuća", priča sagovornica "Vijesti".

Mještani koji se bave izdavanjem smještaja žale se da im gosti odlaze, jer im smeta nečistoća mjesta.

Vladimir Arsić, direkor preduzeća Čistoća odbija sve optužbe i za prljavštinu tog dijela Zelenike okrivljuje mještane. “Niko se ne pridržava termina iznošenja smeća, skoro niko ne odvozi kabasti otpad - stari namještaj, dotrajale kućne aparate… u reciklažni centar u Meljinama, nego ih ostavljaju blizu kontejnera za komunalni otpad I time čine prekršaj”, kaže Arsić i tvrdi da 70 odsto Zeleničana ne plaća usluge odvoza otpada.

Ističe i da je na mjestu gdje je postavljen veliki kontejner za kabasti otpad jedan mještanin godinama parkirao automobil na opštinskoj zemlji i da je revoltiran zato što mu se to više ne dozvoljava.

Ovih dana radnici Čistoće dnevno sakupe blizu 90 tona otpada, koliko je lani sakupljeno 25 jula, u špicu turističke sezone kada je u gradu pored stalnih stanovnika bilo i preko 35 hiljada gostiju.

Arsić tvrdi da kontejnere prazne dva puta dnevno, a na šetalištu uz more i još nekim dijelovima u centru grada i četiri puta tokom dana.

Ne znamo da li je iko kažnjen zbog nepoštovanja odluke o odlaganju otpada, jer ako i to doprinosi nečistoći grada onda bi Komunalna policija mogla poraditi na tome.

Bonus video: